Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ: Βουτιά 31,1% στις πωλήσεις

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ: Βουτιά 31,1% στις πωλήσεις

ΝΕΑ

Εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ: Βουτιά 31,1% στις πωλήσεις

ΝΕΑ

Οι υψηλές τιμές και η εφαρμογή του ΜΕΜΟ φαίνεται ότι λειτούργησαν αρνητικά στον κλάδο.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη πτώση 32,1% σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο του 2023 καταγράφοντας αντίθετη πορεία από εκείνη των πωλήσεων του Ιανουαρίου που σημειώθηκε άνοδος 18%.

Οι βασικές αιτίες της μεγάλης πτώσης αφορούν στην άνοδο των τιμών αλλά και στην εφαρμογή του νέου πλαισίου που αφορά στην ενεργοποίηση του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (ΜΕΜΟ) αλλά και εξαιτίας της μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο του 2023 ανήλθαν σε 4.843 οχήματα έναντι 7.137 μονάδων τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες πωλήσεις λιανικής των καινούριων οχημάτων λιανικής οι οποίες ανήλθαν σε 4.156 μονάδες. Δηλαδή οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασαν κατά μόλις 687 μονάδες τις αντίστοιχες πωλήσεις των καινούριων ΙΧ.

Πάντως σε επίπεδο διμήνου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 20.441 οχήματα έναντι 12.339 εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα η διαφορά τους να κυμαίνεται σε περίπου 8.000 μονάδες!

Advertisement

Παράλληλα αν από τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων αφαιρέσουμε τα εταιρικά ΙΧ τότε στο δίμηνο οι πωλήσεις τους ανέρχονται σε 14.311 ΙΧ γεγονός που σημαίνει ότι τα καινούρια αυτοκίνητα για πρώτη φορά υπερβαίνουν κατά σχεδόν 2.000 μονάδες τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Ωστόσο το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο που έχει εμφανιστεί στις πωλήσεις Φεβρουάριο και αφορά στο γεγονός ότι οι πωλήσεις καινούριων μοντέλων ήταν στις περισσότερες εταιρείες υψηλότερες από τις αντίστοιχες πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Advertisement

Στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων με τις υψηλότερες πωλήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η Renault διατήρησε την πρωτιά με 576 μονάδες και στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Hyundai με 386 εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Toyota με 427.

Στη τέταρτη θέση αναρριχήθηκε η Ford με 362.

Advertisement

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Opel με 353 αυτοκίνητα.

Τέλος στα πολυτελή εισαγόμενα μεταχειρισμένα supercars φαίνεται ότι τον Φεβρουάριο ότι έχουν πουληθεί 32 Porsche, 4 Maserati, 1 Aston Martin, 1 Bentley και 7 Tesla.

Άνοδος 12,6% στις μεταβιβάσεις ΙΧ

Πτώση 13,2% σημείωσαν οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων το Φεβρουάριο του 2023 καθώς 31.659 οχήματα άλλαξαν χέρια έναντι 36.484 ΙΧ που είχαν μεταβιβαστεί τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Αντίθετα σε επίπεδο διμήνου οι μεταβιβάσεις ΙΧ καταγράφουν άνοδο 12,6% καθώς έχουν μεταβιβαστεί 64.852 οχήματα έναντι 57.601 μεταβιβάσεων το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Δηλαδή έχουν μεταβιβαστεί 7.521 περισσότερα οχήματα φέτος σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά!
ΥΜΕ: Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!
Νέο χαράτσι έρχεται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!