Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήρθαν στην Ελλάδα οι υβριδικές Bentley Flying Spur και Bentayga (+video)

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήρθαν στην Ελλάδα οι υβριδικές Bentley Flying Spur και Bentayga (+video)

ΝΕΑ

Ήρθαν στην Ελλάδα οι υβριδικές Bentley Flying Spur και Bentayga (+video)

ΝΕΑ

Τα πολυτελή μοντέλα της Bentley βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εισαγωγικής εταιρείας στο Χαλάνδρι. Διαθέσιμα από 260.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Δύο νέες εκδόσεις των πολυτελών Flying Spur και Bentayga έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των βρετανικών μοντέλων. Πρόκειται για τις εκδόσεις που συνδυάζουν θερμικό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα και ακολουθούν την τάση της εποχής που θέλει όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτου κατηγορίας να εκπέμπουν όσο το δυνατόν λιγότερους ρύπους.

Οι Plug-in hybrid εκδόσεις που ήρθαν στην χώρα μας, αφορούν σε δύο Bentley Flying Spur (μία μαύρη και μία λευκή) και μία Bentayga, που ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Τα τρία αυτοκίνητα βρίσκονται στην αντιπροσωπεία της μάρκας που έχει έδρα στο Χαλάνδρι και φυσικά δεν χάσαμε ευκαιρία να την επισκεφτούμε και να δούμε από κοντά τις νέες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν

Σε κάθε περίπτωση Bentley αυτό που ξεχωρίζει είναι η πολυτέλεια και φυσικά τα κορυφαία υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Είναι κάτι που το εισπράττεις αρκεί να καθίσεις για λίγο στο εσωτερικό για να το καταλάβεις, τόσο από την αφή όσο και από τις… μυρωδιές.

Εξωτερικά τα λόγια περισσεύουν, για όσους αναζητούν μοντέλο των συγκεκριμένων κατηγοριών, με τον επιβλητικό χαρακτήρα να κεντρίζει τα βλέμματα.

Advertisement

Εντυπωσιακά στοιχεία, ο τρόπος που βγαίνει από το εμπρός καπό το λογότυπο της μάρκας, το κλείσιμο των θυρών, η εναλλαγή της κεντρικής κονσόλας (οθόνη – ρολόγια), οι διακόπτες, το ηχοσύστημα, τα πίσω προσκέφαλα και πολλά άλλα.

Flying Spur: Κινητήρας & επιδόσεις

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών η Flying Spur εφοδιάζεται με ένα V6 μηχανικό σύνολο 3,0 λίτρων που αποδίδει 410 ίππους. Επιπλέον, έχει και έναν ηλεκτροκινητήρα 138 ίππων (μπαταρίες χωρητικότητας 18 kWh) ο οποίος προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία λίγο πάνω από τα 40 χιλιόμετρα.

Advertisement

Συνδυαστικά η συνολική ισχύ φτάνει τα 536 άλογα ενώ η ροπή τα 553 Nm. Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 284 χλμ./ώρα.

Bentayga: Κινητήρας & επιδόσεις

Αντίστοιχα η έκδοση Plug-in hybrid της Bentayga εφοδιάζεται και αυτή με έναν τρίλιτρο κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Και οι δύο αποδίδουν 456 ίππους ενώ η ροπή αγγίζει τα 516Nm. Από πλευράς επιδόσεων το βρετανικό SUV αναπτύσσει ταχύτητα από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του φτάνει τα 253 χλμ./ώρα.

Τιμές

Οι τιμές της Flying Spur ξεκινούν από τα 280.000 ευρώ και της Bentayga από τα 260.000 ευρώ.

Advertisement

Πάρτε… γεύση από τις επιβλητικές Bentley που βρίσκονται στην Bentley Athens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 354…
Οι 20 νομοί της Ελλάδος με τα περισσότερα αυτοκίνητα σε κυκλοφορία
Έτσι θα είναι η νέα BMW X2