Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 354…

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 354…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 354…

ΝΕΑ

Η ακρίβεια χτυπά… ανελέητα όλους τους κλάδους άρα και αυτόν του αυτοκινήτου που δείχνει όμως να βαστά καλά στα πόδια του. Παρ’ όλα αυτά η ζωή στην πιάτσα συνεχίζεται και την καταγράφουμε όπως είναι.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας. Καλοκαιρινές ημέρες μας κάνει ο Οκτώβρης, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε επισκέφτηκαν κοντινές παραλίες για μία βουτιά.

Καθόλου άσχημα γι’ αυτήν την περίοδο (με την καλοκαιρία) και με το μυαλό μας συνεχώς στο υψηλό κόστος της ενέργειας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είμαστε και… κερδισμένοι (όσο μπορούμε να το πούμε).

Ο Οκτώβρης βέβαια μας αποχαιρετά την επόμενη Δευτέρα, μαζί και με την αλλαγή της ώρας καθώς τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής (30 Οκτωβρίου), οι δείκτες θα πάνε μία ώρα πίσω. Με λίγα λόγια η μέρα «μικρύνει» καθώς θα βραδιάζει από τις 6 και είναι τότε που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε πως… πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και έρχεται ο xειμώνας.

Μπορεί το συγκεκριμένο να είναι πρωτότυπο της Renault αλλά μην αποκλείεται στο πολύ κοντινό μέλλον να το δούμε στους δρόμους…

Να ονειρευόμαστε ή… όχι;

Advertisement
Advertisement

Παρά τα όποια προβλήματα και τις τιμές να ανεβαίνουν συνεχώς στα πάντα, η αγορά του αυτοκινήτου διατηρείται σε σταθερά επίπεδα. Όπως φαίνεται οι επιχειρηματίες έχουν κάνει τα κουμάντα τους, οι αγοραστές είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένοι και αυτός είναι ο λόγος που τουλάχιστον προς το παρόν, δεν βλέπουμε σχεδιαγράμματα με διαγράμματα προς τα κάτω.

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι στις δυσκολίες που αφορούν στις μετακινήσεις καθώς το κόστος των καυσίμων είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ο κόσμος ζητά και πάλι μία νέα επιδότηση που όπως φαίνεται βρίσκεται προ των πυλών. Επιδότηση που ίσως να μην χρειαζόταν αν η φορολογία και ιδίως στα καύσιμα ΔΕΝ ήταν τόσο μεγάλη.

Δυστυχώς πάντως, έχει έρθει εποχή που σε μία οικογένεια εργάζονται δύο, απλά για να ζούνε και να μπορούν να επιβιώσουν και όχι να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Μία κατάσταση που θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να σκεφτούμε όχι απλά διαφορετικά αλλά γιατί δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που να θέλουν να δουλέψουν, κάτι που ισχύει σε πάρα πολλούς κλάδους

Ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά βλέπουμε να κυκλοφορούν…

Πού να στέλνετε ενημέρωση

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Η γλώσσα είναι ελευθερία, όχι σκλαβιά


 

Έφοδο στην πίστα των Μεγάρων έκανε πριν από λίγες ημέρες η οικονομική αστυνομία καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως υπήρχαν ατασθαλίες. Σύντομα θα μάθουμε τα αποτελέσματα, ενώ υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσει να φιλοξενήσει στο μέλλον ούτε εκδηλώσεις που αφορούν προπόνηση οδηγών και αναβατών. Να θυμίσουμε πως από το καλοκαίρι η πίστα των Μεγάρων δεν κατάφερε να πάρει και σχετική άδεια από την Περιφέρεια, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να φιλοξενήσει επίσημους αγωνιστικές δραστηριότητες.

Advertisement


 

Σε ποια εταιρεία οι εκπρόσωποι της ζητούν από δημοσιογράφους να τηρούν το εμπάργκο αλλά οι ίδιοι δεν το κάνουν πράξη;

 


Μπορεί στην Ελλάδα να πιστεύουμε ότι δεν φτιάχνουμε αλλά και δεν παράγουμε τίποτα, η αλήθεια όμως ίσως δεν είναι αυτή. Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο υλοποίησης ενός project που αφορά σε ελληνικό drone και το οποίο θα παίζει στην κατηγορία του τουρκικού Bayraktar. Το project δεν βρίσκεται απλά σε σχέδια και στο μυαλό κάποιων, καθώς ήδη το μοντέλο κάνει πτήσεις και ετοιμάζεται να πάρει την τελική του μοφή…


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών το αφεντικό της Red Bull, Dietrich Mateschitz που κατείχε και το 49% των μετοχών της εταιρείας. Μίας εταιρείας που μας έχει χαρίσει μοναδικές εκδηλώσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος ακόμα και στην Ελλάδα, από αγώνα X-Fighters στο λατομείο μαρμάρων του Διονύσου, πέρασμα με μονοθέσιο της Formula 1 από τη γέφυρα του Ρίου, αγώνες parkour σε Σαντορίνη και Αστυπάλαια, άλμα του Robbie Maddison από τον Ισθμό της Κορίνθου κ.ά.

 


Το κατάστημα της Kosmoride επισκέφτηκε με το συνεργείο της ΕΡΤ ο Πάρις Ποντίκας για ένα εκτενές ρεπορτάζ αναφορικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα.


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το Electric Vehicle Conference 2022, μία ημερίδα που αφορούσε στην ηλεκτροκίνηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις διεθνείς συγκυρίες. Σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της αγοράς όπως οι, Νίκος Γιαννουσάς (Managing Director Volvo Cars Greece), Νίκος Σινογιάννης (Porsche Division Manager, Motodynamics SA), Ανδρέας Χαλμπές (Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Audi, Bentley, Kosmoride) και Ανδρέας Χριστοφορίδης (Managing Director Hyundai Hellas, Kia Hellas & Technocar). Τη συζήτηση συντόνισε ο γενικός διευθυντής του GoCar, Μιχάλης Γεωργιάδης.


Από το σύνολο των 5.492.176 αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα το 55,39% βρίσκεται στην Αττική!


Με έδρα την Αθήνα συνεχίζει την ενημέρωση για το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα το gonews.gr. Την επιμέλεια αναλαμβάνει ο Ηλίας Ματζαβάς.


Αρκετά instagram live ανεβάζει συχνά η Νταίζη Μανιατοπούλου, όχι όμως από το χώρο του αυτοκινήτου αλλά από το χώρο της παιδείας, της σχέσης γονιού – παιδιών κ.ά.


Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν τα Citroen Ami που κέρδισαν 20 τυχεροί σε διαγωνισμό της ΔΕΗ Blue.


Όχι μία αλλά δυο υβριδικές Bentley έχει φέρει στην αντιπροσωπεία της η εισαγωγική εταιρεία των βρετανικών σπορ μοντέλων. Συγκεκριμένα την Bentayga Hybrid και Flying Spur Hybrid.


Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή μας δείχνει το πόσο οι Έλληνες οδηγοί γράφουν στα παλαιότερα των… υποδημάτων τους τον ΚΟΚ. Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία και για το διάστημα 16-22 Οκτωβρίου, σε 107.150 ελέγχους βεβαιώθηκαν 22.940 παραβάσεις. Από αυτές το 66% αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση.


Ολοένα και αυξάνοντα τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ιδίως σε μέρη που δεν έχουν και μεγάλη κίνηση. Όπως μπορείτε να δείτε και από την σχετική εικόνα, φορτιστής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει τοποθετηθεί στα Λουτρά Κύθνου.


Πολλές συζητήσεις είχαν γίνει αναφορικά με τις τιμές των διοδίων αλλά τελικά θα παραμείνουν ως έχουν…

 


Σύντομα θα υπάρξει νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης καθώς και όπως άλλωστε έχουμε διαπιστώσει, έχει ξεπεράσει την τιμή της αμόλυβδης, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα…


Ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες ηλεκτρικών που έχουν μείνει από ρεύμα. Όπως μπορείτε να δείτε η GRGenesis έχει διαμορφώσει ένα Mitsubishi L200 και είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του.


Τους σπουδαστές του εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής του τομέα Τεχνικών Επαγγελμάτων ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Ομίλου και παρακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις από α έμπειρα στελέχη.


Η DS Automobiles ήταν παρούσα σε εκδήλωση μόδας, με αφορμή τον εορτασμό των 25 ετών παρουσίας του Fashion TV, του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου μόδας στον κόσμο. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο χώρο του Dionysos Zonar’s με θέα τον Παρθενώνα και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.


 

Στο Λυκαβηττό πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση τα μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Iδιοκτητών Alfa Romeo. Εκατοντάδες φίλοι της μάρκας με τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα κατέκλυσαν το χώρο γεμίζοντας με Ιταλικό χρώμα και ήχο το κεντρικό σημείο της Αθήνας. Δίπλα σε κλασσικά μοντέλα της Μιλανέζικης μάρκας, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει και το νεότερο μοντέλο της Alfa Romeo, την – δια χειρός Αλέξανδρου Λιώκη – νέα Tonale.


Ξεκινά αυτή την εβδομάδα και για 33η (!) χρονιά η τηλεοπτική εκπομπή «Πάνω από τα Όρια», που αφορά στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Στράτος Φωτεινέλης με τον Στάθη Πετρόπουλο θα παρουσιάζουν την εκπομπή ενώ ο Διονύσης Λιβέρης θα έχει την αρχισυνταξία. Πρώτοι καλεσμένοι για φέτος, είναι δύο Πρωταθλητές των ελληνικών ράλι, ο Βασίλης Βελάνης και ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας, που μιλούν γα την ατμόσφαιρα που έζησαν στο πρόσφατο Ράλι Ακρόπολις αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια. Η εκπομπή μεταδίδεται από το Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 145.5 00
2. Trcoff: 61.400
3. Tractiongr: 27.200
4. Drive magazine: 26.600
5. Gocar: 13.600
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 11.400
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.140
9. Newsauto: 4.790
10. 4Τροχοί: 4.170
11. Auto Τρίτη: 3.530
12. Autobeat: 3.100
13. George Sargiannidis: 2.930
14. Panos Seitanidis: 2.350
15. Enkinisi: 1.610
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/10/2022 (19:00)