Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιπτάμενα ταξί: Επόμενη πρόκληση ο καιρός

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιπτάμενα ταξί: Επόμενη πρόκληση ο καιρός

ΝΕΑ

Ιπτάμενα ταξί: Επόμενη πρόκληση ο καιρός

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η έρευνα για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης για τις καιρικές συνθήκες στα αυτόνομα ιπτάμενα ταξί.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις πιο φουτουριστικές και σίγουρα εντυπωσιακές μορφές μετακίνησης που αναμένεται να συναντήσουμε στο άμεσο μέλλον είναι τα ιπτάμενα οχήματα αυτόνομης οδήγησης. Δεν απέχουμε πολύ από το να δούμε στην πράξη τη συγκεκριμένη μορφή μετακίνησης καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί επίσημα διάφορες εφαρμογές όπως για παράδειγμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μιλάνου το 2026.

Ένα ζήτημα που απασχολεί σημαντικά τους ερευνητές της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι τα καιρικά φαινόμενα. Ήδη σε μικρότερα αεροπλάνα ένα έντονο καιρικό φαινόμενο όπως βροχή ή δυνατός άνεμος επηρεάζει την πτήση, πόσο μάλλον σε ένα ελαφρύτερο και πιο ευάλωτο όχημα όπως το ιπτάμενο ταξί.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρείες κατασκευής των σταθμών ιπτάμενων ταξί φαίνεται πως έχουν προβλέψει τις συγκεκριμένες παραμέτρους και ήδη εξετάζουν την τοποθέτηση αισθητήρων καιρού τόσο στα οχήματα όσο και σε σημεία/κλειδιά στη γύρω περιοχή. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η εταιρεία AeroX ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία καιρικών φαινομένων, την TruWeather Solutions.

Στην προσπάθεια των δύο εταιρειών αποφάσισε να συμβάλει και η τοπική κοινωνία της North Carolina η οποία θα παρέχει τις εγκαταστάσεις των Winston, Salem και Forsyth County. Η North Carolina πήρε μέρος σε ένα τριετές πρόγραμμα ιπτάμενων οχημάτων αυτόνομης οδήγησης που οργανώθηκε από την FAA (Federal Aviation Agency). Η AeroX λοιπόν μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς αναμένεται να συνεργαστούν σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα προκειμένου να δώσουν λύσεις στο θέμα των καιρικών συνθηκών.

Advertisement

Η έρευνα θα αφορά ένα λογισμικό το οποίο θα αξιολογεί τα καιρικά σενάρια και θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το αυτόνομο ιπτάμενο ταξί. Οι αισθητήρες και τα ραντάρ λοιπόν μαζί με σύστημα ανάλυσης και επικοινωνίας θα είναι εξαιρετικά σημαντικά στο επόμενο βήμα της τεχνολογίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χρηματοδότηση νέου πιο σύνθετου drone made in Greece!
Απίστευτο drone με κινητήρα από GSX-R1000 (+video)
Έτσι θα μπορούσε να είναι η Porsche 357 παραγωγής