Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από αυτή; (+video)

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από αυτή; (+video)

ΝΕΑ

Υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από αυτή; (+video)

ΝΕΑ

Υπάρχουν πολλά ανούσια ρεκόρ για το βιβλίο Guinness αλλά το πλέον πρόσφατο, είναι πρωτίστως επικίνδυνο- και μετά ανούσιο, στα όρια της βλακείας.

Advertisement
Advertisement

Το να επιδιώξεις να σπάσεις το ρεκόρ ταχύτητας στην άσφαλτο, με ένα ποδήλατο mountain, είναι έτσι και αλλιώς «προβληματικό» σενάριο και μάλιστα ανούσιο.

Ο Elias Schwarzler έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με ένα ποδήλατο mountain που ήταν δεμένο πίσω από μια μοτοσικλέτα υψηλής απόδοσης. Ο συγκεκριμένος ποδηλάτης από την Αυστρία, σημείωσε το ρεκόρ στο Lausitzring στη Γερμανία στις 22 Μαΐου, με τη βοήθεια του Geri Gesslbauer που τον ρυμούλκησε με την Honda CBR1000RR-R Fireblade SP. Στόχος ήταν να σπάσει το φράγμα των 300 χλμ./ώρα αλλά εν τέλει, «περιορίστηκε» στα 272 χλμ./ώρα που και πάλι είναι εντυπωσιακό νούμερο για ένα ποδήλατο σχεδιασμένο για τελείως διαφορετική χρήση.

Advertisement
Advertisement

Το ποδήλατο είναι της Scott με ανάρτηση εμπρός και πίσω, ελαστικά της Continental και δισκόφρενα. Το ρεκόρ που καταγράφτηκε και στο βιβλίο Guinness, έγινε στη μεγαλύτερη ευθεία της γερμανικής πίστας, με το ποδήλατο να συνδέεται με τη μοτοσικλέτα με έναν ελαστικό ιμάντα. Ο αναβάτης του ποδηλάτου, ήταν εξίσου προστατευμένος με εκείνον της μοτοσικλέτας, καθώς φορούσε τα ίδια προστατευτικά ρούχα και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας. Δείτε το video στο οποίο καταγράφεται η προσπάθεια, για να έχετε και εσείς άποψη για το αν πρόκειται για ανδραγάθημα ή απλή χαζομάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Kia EV6 έσπασε το ρεκόρ Guinness της Tesla
Πόσα χιλιόμετρα έκανε ένα VW ID.4 για το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness;
Ford Escort RS Cosworth πουλήθηκε 175.000 ευρώ! (+video)