Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε αυτή τη Mercedes;

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε αυτή τη Mercedes;

ΝΕΑ

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε αυτή τη Mercedes;

ΝΕΑ

Η RM Sotheby’s σε λίγες μέρες θα προσφέρει αυτή την ιδιαίτερη Mercedes S-Class estate και μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η τιμή της θα κυμανθεί σε πολύ λογικά πλαίσια.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η Mercedes 560 «TEL» είναι μια μοναδική περίπτωση για όσους θέλουν ένα ιδιαίτερα station wagon ή για όσους θέλουν απλά να ξεχωρίζουν.

Είναι βασισμένο στην S-Class της δεκαετίας του ’90 (W126) που για πολλούς θεωρείται ένα από τα διαχρονικότερα σύμβολα ευμάρειας και πληρότητας. Τη μετατροπή έχει πραγματοποιήσει η Γερμανική Caro International που ειδικευόταν σε αυτού του είδους τις επεμβάσεις και τα πρότυπα για τις επεμβάσεις της στα αυτοκίνητα της Merc ήταν πραγματικά πάρα πολύ υψηλής ποιότητας. Με εξαίρεση μερικά εξωφρενικά τέρατα με κινητήρες V12 που κατασκευάστηκαν για τον Σουλτάνο του Μπρουνέι, η Mercedes δεν έχει κατασκευάσει ποτέ S-Class με station wagon αμάξωμα. Η Caro International που εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα και είναι γνωστή όπως αναφέρεται και από την RM Sotheby’s που θα «τρέξει» τη συγκεκριμένη δημοπρασία για την κορυφαία εφαρμογή των ανταλλακτικών και το αντίστοιχο φινίρισμα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό εξηγεί γιατί η 560 TEL μοιάζει με εργοστασιακή κατασκευή, ειδικά αν παρατηρήσει κανείς και την εφαρμογή της μοκέτας στο χώρο των αποσκευών. Η RM λέει ότι ορισμένα ανταλλακτικά προέρχονταν από πιο σύγχρονο estate της Mercedes, την W124, ενώ άλλα όπως τα πίσω παράθυρα ήταν ειδικές κατασκευές για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Μηχανικά είναι προφανώς ίδιο με τη sedan έκδοση της 560 SEL του 1990 στην οποία βασίζεται, με κινητήρα V8 χωρητικότητας 5,5 λίτρων και απόδοση 300 ίππων με αυτόματο τετράχυτο κιβώτιο. Συμπεριλαμβανομένου του κόστους του αυτοκινήτου που αγοράστηκε καινούργιο τότε και χρησιμοποιήθηκε ως βάση, ο πρώτος ιδιοκτήτης της 560 TEL πλήρωσε 337.000 Γερμανικά μάρκα (172.300 ευρώ με σημερινή ισοτιμία). Σε λίγες μέρες που θα γίνει η δημοπρασία στην Αριζόνα των ΗΠΑ, το αυτοκίνητο αναμένεται να αλλάξει χέρια, με ένα ποσό που θα κυμανθεί από 25 έως 33 χιλιάδες ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Έσπασε ταμεία η “Ελληνική” Mercedes AMG SL73
Πότε θα έρθει ο ανταγωνιστής του Tesla Model 3 από τη Mercedes;
Δημοπρασία για μια χάλκινη Cobra

Advertisement