Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπαναχωρεί η Ineos για το μοντέλο με κυψέλες καυσίμου

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπαναχωρεί η Ineos για το μοντέλο με κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Υπαναχωρεί η Ineos για το μοντέλο με κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Η Ineos Automotive ανέβαλε το σχέδιό της για την εξέλιξη και κατασκευή ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου εκτός δρόμου μοντέλου το οποίο είχε ανακοινώσει πέρυσι. Ο λόγος δεν οφείλεται στην ίδια.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη τής Ineos Automotive αποφάσισαν να διακόψουν τη διαδικασία εξέλιξης του καινούργιου μοντέλου που προγραμμάτιζαν να δημιουργήσουν μετά το Grenadier (φωτογραφίες).

Βάσει όσων είχαν ανακοινωθεί πέρυσι το καλοκαίρι, αυτό θα ήταν επίσης εκτός δρόμου και μικρότερο σε διαστάσεις, συγκριτικά. Επίσης, δεν θα είχε θερμικό κινητήρα αλλά θα διέθετε κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ενέργειας για την κίνηση των δύο ηλεκτροκινητήρων του.

Όμως, η πρόθεση των ανθρώπων της εταιρείας δεν φαίνεται να υλοποιείται, τουλάχιστον στα επόμενα χρόνια. Όπως δήλωσε σε Αυστραλό συνάδελφο της αυτοκινητικής ιστοσελίδας Car Expert ο Mark Tennant, Εμπορικός Διευθυντής αυτής, το πρόγραμμα αναβάλλεται εξαιτίας της έλλειψης υποδομών για τον ανεφοδιασμό σε υδρογόνο το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των κυψελών καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο κ. Tennant είπε σχετικά: «Για εμάς, ένα ηλεκτροκίνητο με κυψέλες καυσίμου είναι η σωστή επιλογή για ένα όχημα εκπομπής μηδενικών ρύπων. Ωστόσο, εξαιτίας του προβλήματος της έλλειψής υποδομών -ουσιαστικά είναι ανύπαρκτές-, δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτή την τεχνολογία μέχρι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να το ανεφοδιάζουν.

»Εμείς, ως τα μέσα της χρονιάς θα έχουμε έτοιμο το πρωτότυπο για να κάνουμε δοκιμές. Όμως, το γεγονός ότι υπάρχει ήδη η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη (εξαιτίας της έλλειψης υποδομών), δεν έχει κανένα νόημα», κατέληξε ο κ. Tennant. Πάντως, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να το καταφέρουν ως το 2030.

Advertisement

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, η Ineos Automotive εξελίσσει μια νέα πλατφόρμα η οποία είναι απαραίτητη για ένα αμιγώς ηλεκτρικό εκτός δρόμου όχημα το οποίο διαθέτει κυψέλες καυσίμου. Βάσει πληροφοριών -που δεν έχουν επιβεβαιωθεί. πάντως- στην εξέλιξη συμμετέχει και η αυστριακή Magna Steyr, τόσο για την εξέλιξη του συστήματος τετρακίνησης όσο και για την επίτευξη της μέγιστης αυτονομίας η οποία έχει οριστεί στα 400 χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησε η παραγωγή του Ineos Grenadier
Το έξυπνο κόλπο που ξεγελά τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων
Το σκληροτράχηλο Ineos Grenadier και σε αγροτικό