Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι το μέλλον τα συνθετικά καύσιμα;

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι το μέλλον τα συνθετικά καύσιμα;

ΝΕΑ

Είναι το μέλλον τα συνθετικά καύσιμα;

ΝΕΑ

Η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία και για αυτό κάθε petrolhead θέλει να πιστεύει πως τα συνθετικά καύσιμα θα δώσουν μια παράταση ζωής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Στο VW Group δεν μασάνε τα λόγια τους. Την στιγμή που η Porsche έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις για την τεχνολογία και την παραγωγή συνθετικών καυσίμων, στην Audi φαίνεται πως έχουν διαφορετική άποψη.

Αυτό ισχύει τουλάχιστον για τον υπεύθυνο του τμήματος τεχνολογικής εξέλιξης της Audi ο οποίος υποστηρίζει πως το μέλλον ανήκει εξ ολοκλήρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία.

«Τα συνθετικά καύσιμα είναι απλώς μια τεχνολογία γεφύρωσης για εμάς», είπε συγκεκριμένα στο βρετανικό Top Gear ο Oliver Hoffmann. «Για άλλες βιομηχανίες, όπως είναι τα πλοία, τα αεροπλάνα κ.λπ., τα καύσιμα αυτά μπορεί να είναι μια λύση για το μέλλον. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς το μέλλον της προσωπικής μετακίνησης μας, θα είναι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία», συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Ο Hoffmann δήλωσε ότι το πρόβλημα με το συνθετικό καύσιμο δεν είναι η ίδια η τεχνολογία, αλλά ότι θα πρέπει να παραχθεί με όσο το δυνατόν πιο πράσινο τρόπο. Το ίδιο είπε και για την ενέργεια προερχόμενη από την παραγωγή υδρογόνου.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αγνοούμε και τον υπόλοιπο κόσμο, όπου σε πολλά άλλα μέρη (π.χ. Αμερική, Αφρική κ.α.), η ηλεκτροκίνηση θα αργήσει πολύ περισσότερο να καθιερωθεί. Τέλος, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως αυτά τα λέει ο εκπρόσωπος μιας εταιρίας, δηλ. της Audi, η οποία από το 2026 θα κατασκευάζει και θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati: Όχι στην ηλεκτροκίνηση, ναι στα συνθετικά καύσιμα
Γιατί τα εμπρός ελαστικά στο Audi RS3 των 400 ίππων είναι μεγαλύτερα από τα πίσω;
Τα συνθετικά καύσιμα ίσως να είναι το μέλλον!