Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Είναι λύση το R-Fit για τη διατήρηση των κλασικών; (+video)

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι λύση το R-Fit για τη διατήρηση των κλασικών; (+video)

Mobility

Είναι λύση το R-Fit για τη διατήρηση των κλασικών; (+video)

Mobility

Η MCC Automotive ασχολείται από το 2016 με την εξέλιξη ενός κιτ που θα επέτρεπε τη μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων όπως τα Renault 4L και Citroen 2CV σε αμιγώς ηλεκτρικά και τώρα παρουσιάζει τις δημιουργίες της.

Advertisement
Advertisement

Στη φετινή Retromobile, ανάμεσα σε πολλές και ενδιαφέρουσες καινοτομίες, έχουμε και την R-Fit της MCC Automotive που προτείνει τη μετατροπή των κλασικών σε ηλεκτρικά.

Όπως όλοι καταλαβαίνουν, η μετατροπή ενός κλασικού αυτοκινήτου σε αμιγώς ηλεκτρικό, θα έχει νόημα στην περίπτωση που το κιτ της μετατροπής θα ήταν πραγματικά προσιτό οικονομικά. Μιλάμε για το πακέτο των μπαταριών, με τον ηλεκτροκινητήρα που θα μπορούσε να κάνει μια σειρά από κατασκευαστικά απλά μοντέλα του παρελθόντος, αμιγώς ηλεκτρικά και να απογειώσει τη χρηστικότητά τους.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό κιτ μετατροπής για το Renault 4 θα είναι διαθέσιμο από το Φεβρουάριο, με τιμή που θα ξεκινά από τα 11.900 €- μαζί με τις εργασίες εγκατάστασης. Αντίστοιχα, η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για να δώσει και την τιμή του κιτ για το Renault 5, ενώ δεν θα αργήσει και το αντίστοιχο για το Twingo πρώτης γενιάς.

Ο κινητήρας αντικαθίσταται από έναν ηλεκτρικό με μέγιστη ισχύ 14,5 kW (20 ps), που σημαίνει πως οι επιδόσεις θα είναι αντίστοιχες του αυθεντικού 4L, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει στο αυτοκίνητο και δεν αφαιρείται. Η μπαταρία είναι τύπου φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LiFePO4) και έχει χωρητικότητα 10,7 kWh, δημιουργώντας προϋποθέσεις για μια πολύ μέτρια τιμή αυτονομίας που θα φτάσει τα 80 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Advertisement

Μπορεί να φορτιστεί μέσω οικιακής πρίζας 16A– 220 V και για μια πλήρη φόρτιση από 5% έως το 100%, χρειάζονται 3,5 ώρες. Στην 47η έκθεση Retromobile στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Φεβρουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν όλες τις επιπλέον απαραίτητες πληροφορίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος κατασκευαστής scooter επενδύει στο υδρογόνο;
Ποιό Chaos; Ντριφτάρει ασύστολα το supercar των Ταλιμπάν (+video)
Άρχισαν τα «όργανα» για τα ηλεκτρικά πατίνια