Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό ποδήλατο με αυτονομία υποβοήθησης 250+ χιλιομέτρων;

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό ποδήλατο με αυτονομία υποβοήθησης 250+ χιλιομέτρων;

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό ποδήλατο με αυτονομία υποβοήθησης 250+ χιλιομέτρων;

ΝΕΑ

Είναι γνωστό πως η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αναπτύσσεται ταχέως. Αυτό φαίνεται να μην αφορά μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τα ποδήλατα.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι το μόνιμο άγχος ενός κατόχου, εκτός και αν έχει μία μόνιμη λύση. Το ιδανικό είναι το όχημα να έχει μεγάλη μπαταρία, άρα και μεγάλη αυτονομία, ώστε να αποφορτίζει τον ιδιοκτήτη. Η PVY που εξειδικεύεται στα ηλεκτρικά ποδήλατα φέρεται να έχει βρει τη λύση.

Ο λόγος για το Libon, το καινούριο e-bike στην γκάμα της PVY, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να παράγεται εντός των επόμενων μηνών. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που διπλώνεται και αναμένεται να διατεθεί σε δύο εκδόσεις.

Η μία θα είναι πιο προσιτή και θα έχει μία μπαταρία, ενώ η άλλη που θα πετυχαίνει και υψηλότερα νούμερα αυτονομίας υποβοήθησης θα έχει δύο. Αναφερόμαστε σε μπαταρίες των 36V/10Ah και 36V/10,4Ah οι οποίες θα τοποθετούνται στο πλαίσιο και στον άξονα της σέλας, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Το ασύλληπτο είναι πως το Libon με τις δύο μπαταρίες θα εξασφαλίζει περίπου 260 χιλιόμετρα υποβοήθησης! Αυτό είναι με διαφορά το καλύτερό του χαρακτηριστικό, αλλά ας μην παραβλέψουμε πως έχουμε ένα ελαφρύ πλαίσιο το οποίο βοηθάει το ηλεκτρικό ποδήλατο να ζυγίζει μόλις 18,5 κιλά στην μεγάλη του έκδοση και 16 στην αρχική.

Και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 250W, ο οποίος θα μπορεί, όπου το επιτρέπει ο νόμος, να «ξεκλειδώνεται» από τον κατασκευαστή και να φτάνει τα 500W.

Η εμπρός ανάρτηση στο πιρούνι είναι ρυθμιζόμενη, τα φρένα υδραυλικά και το καντράν έγχρωμο. Συνολικά, το Libon είναι αρκετά ρωμαλέο για δύσβατες και περιπετειώδεις διαδρομές, αλλά και αρκετά μίνιμαλ για να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος στην αστική μετακίνηση.

Advertisement

Η PVY δεν ανέφερε κάτι σχετικά με την τιμή του, αλλά εφόσον η παρουσίασή του γίνει τον Απρίλιο όπως λέει, πιθανότατα θα μάθουμε.