Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό πρωτότυπο από τον Giugiaro στη Γενεύη

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό πρωτότυπο από τον Giugiaro στη Γενεύη

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό πρωτότυπο από τον Giugiaro στη Γενεύη

ΝΕΑ

Στην προσεχή έκθεση Γενεύης ο Giorgetto Giugiaro θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σεντάν που έχει εξελίξει σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρία ενέργειας Envision.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Το πρωτότυπο διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και σχεδιάστηκε με γνώμονα την μελλοντική τάση που θέλει τα αυτοκίνητα ως αποκλειστικά αυτόνομα μέσα. Ο ιταλός σχεδιαστής τόνισε πως το αυτοκίνητο θα φέρει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες που θα εστιάζουν στην εργονομία και την βελτίωση της ευκολίας στη χρήση.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι το δεύτερο κατά σειρά προϊόν της νέας εταιρίας του Giugiaro, GFG Style η οποία έχει ισχυρούς δεσμούς με τον όμιλο VW που το 2015 εξαγόρασε την θρυλική εταιρία Italdesign του Giugiaro.

Advertisement
Advertisement

Το σεντάν πρωτότυπο χρησιμοποιεί μια ηλεκτρική μονάδα ισχύος με σύστημα διαχείρισης από την κινέζικη Envision. Το καινοτόμο στοιχείο είναι πως ουσιαστικά το αυτοκίνητο θα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ενεργειακό σύστημα μέσα από το οποίο θα ελέγχονται οι ενεργειακές ανάγκες των συνδεδεμένων μονάδων προκειμένου να γίνεται η βέλτιστη διαχείριση με στόχο την ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Το πρώτο project της GFG Style ήταν το ηλεκτρικό supercar Ren με ισχύ 1287 ίππων που η εταιρία δημιούργησε για λογαριασμό της κινέζικης startup Techrules και το οποίο παρουσιάστηκε στην Γενεύη την περασμένη χρονιά.