Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό επιδόσεων από τη Volkswagen;

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό επιδόσεων από τη Volkswagen;

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό επιδόσεων από τη Volkswagen;

ΝΕΑ

Το Volkswagen ID.4 θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο επιδόσεων της φίρμας που θα μπει στην παραγωγή. Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι ακόμη, εικάζουμε πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ηλεκτροκινητήρα του αγωνιστικού ID.R.

Advertisement
Advertisement

Ως μια σύντομη υπενθύμιση, το ID.R είναι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που κυριάρχησε σχεδόν σε κάθε απόπειρα ρεκόρ στην οποία συμμετείχε. Με 670 ίππους έσπασε το ρεκόρ των EV στο Nurburgring και μάλιστα το είδαμε να καταρρίπτει επίσης το ρεκόρ στο Hillwood Hill του Goodwood.

Ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακά, το ID.R διέπρεψε στο Pikes Peak International Hill Climb, κερδίζοντας το προηγούμενο σκορ κατά 16 δεύτερα παρακαλώ. Για να τιμήσει αυτό το επίτευγμα, ο Όμιλος Volkswagen της Αμερικής κατέθεσε τα στοιχεία του στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αίτηση κατατέθηκε στις 25 Μαρτίου 2020 με το όνομα “Peak Edition”. Η VW ζήτησε να χρησιμοποιήσει το όνομα για μελλοντικές εκδόσεις με τον κωδικό “Peak Edition”. Αυτό μας οδηγεί σε διάφορα σενάρια και φήμες όπως ήταν επόμενο.

Advertisement
Advertisement

Η VW teasαρε ένα Golf R που τροφοδοτείται από τις μπαταρίες του ID.R, ενώ πιθανότατα, η VW θα προσφέρει έκδοση Peak Edition στο μελλοντικό Golf GTI. Δεδομένου ότι το VW Group υπέβαλε την ανάλογη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, θα μπορούσε επίσης να είναι δυνατή η χρήση του συγκεκριμένου ονόματος σε μία από τις άλλες μάρκες της εταιρείας. Πέρυσι, η Bentley Continental GT έσπασε το ρεκόρ στην κορυφή του Pikes, έτσι θα μπορούσε να παρουσιάσει μια ειδική έκδοση για να τιμήσει αυτή την διάκριση. Ωστόσο, μια έκδοση παραγωγής του ID.R, παρόλο του ότι μοιάζει απίθανη, δεν παύει να είναι μια καταπληκτική εκτέλεση.