Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό comeback της Chrysler

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό comeback της Chrysler

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό comeback της Chrysler

ΝΕΑ

Μεταξύ των ειδήσεων που προέκυψαν από την παρουσίαση του προγράμματος της Stellantis EV ήταν και η (ηλεκτρική) επιστροφή της Chrysler.

Advertisement
Advertisement

Η Chrysler είναι μια εταιρεία που… υπολειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που μαρτυρούν και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων. Από το 2015, όταν η αμερικάνικη εταιρεία πούλαγε λίγο πάνω από τις 300.000 μονάδες, κατάφερε να πουλήσει το προηγούμενο έτος σχεδόν 100.000 αυτοκίνητα.

Κάτω από την ομπρέλα της Stellantis και με την προοπτική της “ανάστασης” της μάρκας, ανακοινώθηκε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο σχεδιαστικά δείχνει να είναι ένα κομψό coupe μοντέλο με SUV στοιχεία. Όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες, το ηλεκτρικό Chrysler φέρει μια κλειστή μάσκα με στενά φωτιστικά σώματα. Ακόμα, πατάει επάνω σε μεγάλες ζάντες αλουμινίου, ολοκληρώνοντας το στυλάτο σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό είναι αρκετά πιο φουτουριστικό απ’ότι περιμέναμε, καθώς εξοπλίζεται με πέντε οθόνες. Η μία από αυτές είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ μία άλλη βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό. Προφανώς, η εταιρεία φοβήθηκε μήπως οι πέντε οθόνες είναι λίγες, γι’ αυτό και πρόσθεσε δύο ακόμα για τους πίσω επιβάτες. Παράλληλα, η δερμάτινη επένδυση αναβαθμίζει την καμπίνα, ενώ η πανοραμική τη φωτίζει περισσότερο.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, ελάχιστα είναι γνωστά. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα πατάει επάνω στην μεγάλη πλατφόρμα του ομίλου -STLA Large (μεγάλα), με αυτονομία έως 800χλμ. και ισχύ 150-330 kW (203 – 415 PS)- και η αυτονομία θα αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 118 kWh.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Chrysler επιστρέφει στην παλιά της δόξα
Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης στα μοντέλα της Fiat Chrysler Automobiles
Επίσημο: Η PSA και η Fiat-Chrysler ενώνουν τις δυνάμεις τους!