Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό CUPRA e-Racer πάτησε πίστα

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό CUPRA e-Racer πάτησε πίστα

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό CUPRA e-Racer πάτησε πίστα

ΝΕΑ

Πάνε τέσσερις μήνες από την αποκάλυψη των σχεδίων της Seat, να λανσάρει μέσω της θυγατρικής επιδόσεων Cupra ένα ηλεκτρικό Touring Car (διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ). Τώρα, το e-Racer άρχισε τις δοκιμές σε πίστα!

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (Instagram.com/SeitanF1)

Το παρθενικό τεστ έλαβε χώρα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, προκειμένου η Cupra να δοκιμάσει την ενσωμάτωση της ηλεκτρικής μπαταρίας με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του οχήματος.

Κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα, η μπαταρία, το σύστημα ψύξης και προώθησης είχε προηγουμένως δοκιμαστεί ξεχωριστά. Όλα τα εξαρτήματα ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά και η λειτουργία τους δοκιμάστηκε στο εν λόγω τεστ, με τους Ισπανούς να κάνουν λόγο για πολύ αισιόδοξα αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία σε αυτό το πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο αποτελείται από 6.072 κυκλικά στοιχεία – αριθμός αντίστοιχος μπαταριών για 9.000 κινητά τηλέφωνα. Με αυτά τα στοιχεία η αυτονομία του e-Racer καθίσταται απόλυτα συμβατή για να αγωνιστεί στα πλαίσια του νέου θεσμού E-TCR (Electric Touring Car Races).

Τα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν από αυτές τις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν για την αναπροσαρμογή της ρύθμισης των συστημάτων ώστε το επόμενο βήμα να επικεντρωθεί στην απόδοση του e-Racer.

2018-seat-cupra-e-racer-battery-test-b640

Advertisement

Ο αντιπρόεδρος έρευνας και εξέλιξης της Seat, Δρ. Matthias Rabe, είπε σχετικά: «Με το Cupra e-Racer θέλουμε να πάμε τους αγώνες στο επόμενο επίπεδο. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να επανασχεδιάσουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό και να επιτύχουμε. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας από του πυλώνες της Cupra και είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που κάνει αυτό το αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματικότητα».