Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Model Y: Πουλά σαν ζεστό ψωμί

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla Model Y: Πουλά σαν ζεστό ψωμί

ΝΕΑ

Tesla Model Y: Πουλά σαν ζεστό ψωμί

ΝΕΑ

Η ζήτηση για SUV και crossover είναι τόσο ισχυρή που ενθαρρύνει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να σταματήσουν να κατασκευάζουν άλλου τύπου αυτοκίνητα. Η Tesla τώρα μπαίνει στο χορό…

Advertisement
Advertisement

Το τέταρτο τρίμηνο, οι ταξινομήσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά 63% στην Καλιφόρνια και, σύμφωνα με στοιχεία της Cross-Sell, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Model Y. Η εταιρεία ερευνών διαπίστωσε ότι οι πωλήσεις του Model Y ξεπέρασαν ακόμη και αυτές του φθηνότερου Model 3.

Στην πραγματικότητα, οι πωλήσεις του Model 3 μειώθηκαν κατά 34%, λίγο παραπάνω από 7.000 μονάδες. Αντίστοιχα οι ταξινομήσεις του Model Υ, εν τω μεταξύ, ήταν περίπου 11.500 μονάδες. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων της Tesla στην αμερικανική πολιτεία.

Το Model Y επωφελήθηκε επίσης από την ευρύτερη τάση επικράτησης των EV. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει το 2020 ήταν ένα σημαντικό έτος για τις παραγγελίες αλλά και τις παραδόσεις μοντέλων της Tesla, κυρίως για τα νέα μοντέλα μαζικής απήχησης (Model 3 και Model Y), στα οποία αδιαμφισβήτητα έγκειται μεγάλο μέρος αυτής της εμπορικής επιτυχίας.

Advertisement
Advertisement

tesla model y

Πράγματι, σε 23 άλλες πολιτείες όπου συλλέχθηκαν δεδομένα, το Model Y αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ όλων των καταχωρίσεων της Tesla. Οι αριθμοί είναι σίγουρα ενθαρρυντικοί για την εταιρία, της οποίας το τελευταίο μοντέλο φαίνεται να πωλείται σαν ζεστό κέικ.

Η Tesla θα αντιμετωπίσει σύντομα τον αυστηρότερο ανταγωνισμό στις ΗΠΑ από μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες που δεσμεύονται να παρουσιάσουν ηλεκτρικά οχήματα, αλλά προς το παρόν απολαμβάνει το…μονοπώλιο. Παρόλο που το e-tron ήταν το EV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νορβηγία πέρυσι, η Audi κατάφερε να πουλήσει μόνο 5.000 από αυτά στις ΗΠΑ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, το Model 3 ξεπέρασε το Golf τον Δεκέμβριο.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ένα Tesla Model Y που λατρεύει το χώμα (video)

Το αφεντικό της VW παραδέχεται πως οδήγησε το Tesla Model Y

Το νέο Audi Q4 e-Tron θα «σβήσει» το Tesla Model Y

Advertisement