Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική αντεπίθεση ετοιμάζει η Renault

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική αντεπίθεση ετοιμάζει η Renault

ΝΕΑ

Ηλεκτρική αντεπίθεση ετοιμάζει η Renault

ΝΕΑ

Ο γαλλικός όμιλος ετοιμάζει μεταξύ άλλων και την ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου Twingo.

Advertisement
Advertisement

Άνοδο 1,3% σημείωσαν οι πωλήσεις της Renault το 2019 στην Ευρώπη ωστόσο οι πωλήσεις σε Κίνα, Μέση Ανατολή και Αφρική κατέγραψαν πτώση με αποτέλεσμα οι παγκόσμιες πωλήσεις του γαλλικού ομίλου να κινηθούν πτωτικά σε ποσοστό 3,4% και να ανέλθουν σε 3,75 εκατ. μονάδες.

Ειδικότερα οι πωλήσεις της ομώνυμης μάρκας σημείωσαν πτώση 6,9% και ανήλθαν σε 2,36 εκατ. μονάδες το 2019 ωστόσο οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατέγραψαν άνοδο 24% ξεπερνώντας τις 62.400 οχήματα εκ των οποίων το 90% αφορούσε στα Zoe και Kangoo ZE.  Ο Olivier Murguet, εκτελεστικός αντιπρόεδρος πωλήσεων, δήλωσε ότι η Renault θα επωφεληθεί το 2020 από τις πωλήσεις της πέμπτης γενιάς Clio και της δεύτερης γενιάς του δημοφιλούς SUV Captur H Dacia, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 10% στην Ευρώπη και διέθεσε 362.356 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Η Renault ωστόσο έχει ανακοινώσει μια μεγάλη προϊοντική επίθεση για το 2020 όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Twingo. Το Twingo έχει αναπτυχθεί από κοινού με το Smart ForFour της Daimler, το οποίο πλέον διατίθεται μόνο σε ηλεκτρική έκδοση. Η Renault ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το Twingo EV.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για όσους εισάγουν αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Advertisement

Αλλάζουν όλα στις μεταφορές-Στο στόχαστρο οι «μαϊμού» εταιρείες

Τα παλαιά στηθαία δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν ούτε ένα ΙΧ!

Advertisement