Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά τα Audi A4 και A6 μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά τα Audi A4 και A6 μέχρι το τέλος της δεκαετίας

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά τα Audi A4 και A6 μέχρι το τέλος της δεκαετίας

ΝΕΑ

Το μέλλον των Audi A4 και A6 είναι αμιγώς ηλεκτρικό σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρείας Markus Duesmann σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ωστόσο, οι θερμικοί κινητήρες δεν θα σταματήσουν πριν από το 2030.

Advertisement
Advertisement

Πριν από αυτό, ο Duesmann αποκάλυψε πως οι επόμενες γενιές A4 και A6 θα εμφανιστούν το 2023 και θα χρησιμοποιούν κανονικά κινητήρες εσωτερικής καύσης παρότι η γκάμα τους θα περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η απόδοση που βλέπουμε εδώ απεικονίζει την εμφάνιση της επόμενης γενιάς Α4. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι ο σχεδιασμός λαμβάνει μια εξελικτική ενημέρωση με γραμμές που είναι ευκρινέστερες αλλά εξακολουθούν να αναγνωρίζονται εύκολα ως Audi.

Το αφεντικό της εταιρίας βλέπει τα plug-in υβριδικά ως ξεπερασμένη τεχνολογία χωρίς μεγάλο μέλλον και δεν πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να προωθήσουν αυτούς τους κινητήρες, καθώς τα EV κερδίζουν διαρκώς δημοτικότητα. Πιστεύει επίσης ότι η γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι πολύ σημαντική για την Audi. Ωστόσο, θα υπάρχουν plug-in υβριδικές εκδόσεις στα επόμενα A4 και A6.

Advertisement
Advertisement

Η Audi εργάζεται επίσης σκληρά για το Project Artemis EV. Ο Duesmann αναφέρει στο Manager Magazin ότι το νέο μοντέλο δεν πρέπει να είναι σεντάν πάνω από το A8 ή crossover πάνω από το Q7. Αυτή η δήλωση υποδηλώνει ότι το μοντέλο μπορεί να είναι ένα πιο προσιτό προϊόν, παρά η ναυαρχίδα της γκάμας. Η έκδοση παραγωγής δεν θα φτάσει πριν το 2024, αλλά ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο θα εμφανιστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, το οποίο αντικαθιστά την εκδήλωση της Φρανκφούρτης, αυτό το φθινόπωρο.

Η Audi ανέθεσε στον Alex Hitzinger τη δημιουργία του Project Artemis. Ήταν προηγουμένως ο ηγέτης της αυτόνομης τεχνολογίας του VW Group και εργάστηκε επίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία της Apple. Όλα αυτά υποδηλώνουν πως το όχημα θα υιοθετεί προηγμένα τεχνολογικά συστήματα.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Θα έχει Drift Mode και το νέο Audi RS3 με τους 420 ίππους;

Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων Audi Q5 & SQ5 Sportback

Audi Q8 TFSI e quattro: Με 462 PS και κατανάλωση 2,7 lt/100 km

Advertisement