Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Πόσα χρήματα εξοικονομείτε κάθε χρόνο;

Ελλάδα 4:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Πόσα χρήματα εξοικονομείτε κάθε χρόνο;

Mobility

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Πόσα χρήματα εξοικονομείτε κάθε χρόνο;

Mobility

Οι αναβάτες των καθαρών οχημάτων  ξεχνούν το κόστος των καυσίμων, του γυμναστηρίου, των Τελών Κυκλοφορίας και του parking.

Advertisement
Advertisement

Το ποδήλατο είτε είναι ηλεκτρικό είτε απλό σίγουρα βοηθά την υγεία των αναβατών τους ενώ παράλληλα μειώνει κυρίως στις μεγαλουπόλεις τους χρόνους μετάβασής τους από το ένα σημείο στο άλλο ή την μετακίνησή τους προς την εργασία τους.

Ωστόσο υπάρχει και ένα επιπλέον μεγάλο όφελος που έχει να κάνει με την τσέπη των αναβατών καθώς σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες ηλεκτρικών ή μη ποδηλάτων εξοικονομούν πάνω από 3.000 ευρώ ετησίως αν χρησιμοποιούν το διάσημο δίκυκλο μεταφορικό μέσο αντί του αυτοκινήτου τους!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα η ποδηλασία κέρδισε επίσης και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε σχέση με το κόστος χρήσης.

Είναι εύκολο να αναλογιστεί κανείς βέβαια ότι όσο ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων (βενζίνη, diesel, υγραέριο, φυσικό αέριο) τόσο μεγαλύτερη είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων που θα έχει ο χρήστης του ηλεκτρικού ή μη ποδήλατου.

Advertisement

Ψώνια με ποδήλατο

Τα ψώνια αποτελούν μία από τις πλέον σύνηθες μετακινήσεις των ανθρώπων για τις οποίες χρησιμοποιούν κυρίως τα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο αν αντί του αυτοκινήτου οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά ή μη ποδήλατα θα κερδίσουν χρόνο καθώς θα αποφύγουν τα μποτιλιαρίσματα, δεν θα πληρώσουν για πάρκινγκ ή να περιφέρονται πέριξ των στενών της αγοράς για να βρουν θέση στάθμευσης και τέλος θα μπορούν να σταματούν έξω από όποιο κατάστημα επιθυμούν!

Advertisement

Προσοχή οι κλέφτες καραδοκούν…

Οι καλές κλειδαριές ποδηλάτου και η ασφάλεια ποδηλάτου δεν είναι φθηνές, αλλά είναι πολύ φθηνότερες από το να αντικαταστήσετε το ποδήλατό σας σε περίπτωση κλοπής. Φροντίστε το ποδήλατό σας. Επενδύστε σε μια καλή κλειδαριά και χρησιμοποιήστε την όποτε γυρίζετε την πλάτη σας. Αν τώρα επιθυμείτε να ασφαλίσετε  το ηλεκτρικό ή μη ποδήλατό σας δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη μέγιστη ασφαλιστική αξία και σε τυχόν περιορισμούς σχετικά με το πού και πώς πρέπει να σταθμεύσει το ποδήλατο για να ισχύει η ασφάλεια.

Ξεχάστε το γυμναστήριο

Advertisement

Εάν μετακινήστε περισσότερο το ποδήλατό σας, δεν θα χρειαστεί να ξοδεύετε 50 ευρώ το μήνα για συνδρομή στο γυμναστήριο για να διατηρήσετε τη φόρμα σας οπότε αυτομάτως θα εξοικονομήστε επιπλέον 600 ευρώ το χρόνο τα οποία σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα για κάποιες άλλες αγορές.

Οδηγήστε το ποδήλατό σας για διασκέδαση

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο μετακίνησης. Είναι επίσης μια χαμηλού κόστους δραστηριότητα αναψυχής. Το ποδήλατο που χρησιμοποιείτε για να μεταβείτε στη δουλειά σας μπορεί επίσης να σας μεταφέρει σε μια κυριακάτικη πρωινή διαδρομή ή σε ένα πικνίκ ποδηλασίας με την οικογένειά σας. Μπορεί να σας οδηγήσει σε φθηνές διακοπές ή μεγάλη περιπέτεια το Σαββατοκύριακο.

Τοποθετήστε λασπωτήρες

Διατηρήστε το ηλεκτρικό ή μη ποδήλατό σας σε καλή καλή κατάσταση πραγματοποιώντας τα τακτικά service αλλά και καθαρό ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα παρουσίασης κάποιου μηχανικού προβλήματος εξοικονομώντας χρήματα από ανταλλακτικά ή χρεώσεις επισκευής ποδηλάτου. Ο απλούστερος τρόπος για να διατηρήσετε το ποδήλατό σας καθαρό είναι να τοποθετήσετε λασπωτήρες. Οι λασπωτήρες εμποδίζουν το νερό ή την λάσπη να λερώσουν τα ρούχα σας εξοικονομώντας και πάλι χρήματα από την πιο αραιή χρήση του πλυντηρίου αλλά και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων.

Πουλήστε το δεύτερο αυτοκίνητό σας και αγοράστε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Κινούμενος κάποιος με ποδήλατο αντί με αυτοκίνητο εξοικονομεί άφθονη βενζίνη ενώ επίσης μειώνει το χρόνο των τακτικών service στο όχημά του. Ωστόσο το μεγαλύτερο κόστος της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου είναι τα πάγια έξοδα – αυτά που επιβαρύνεστε από την απλή κατοχή ενός αυτοκινήτου. Και όπως έχει αποδειχθεί σε μια οικογένεια υπάρχουν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα βρίσκεται το περισσότερο καιρό ακινητοποιημένο…

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να κάνει τις περισσότερες ή όλες τις δουλειές μέσα στις πόλεις που κάνουν τα αυτοκίνητα. Αν πάλι θέλετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με επιπλέον χώρους υπάρχουν και τα e-cargo ηλεκτρικά ποδήλατα που σίγουρα θα καλύψουν τις όποιες ανάγκες σας. Παράλληλα από την πώληση του δεύτερου ακινητοποιημένου αυτοκινήτου θα σας μείνουν τα χρήματα της πώλησης και βέβαια δεν θα πληρώνετε ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και άλλα χαράτσια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!
Πως θα μπορούσαν να επιδοτηθούν 194 εκατ. ηλεκτρικά ποδήλατα;
Επικίνδυνα τα απλά ποδήλατα με… ηλεκτροκινητήρες!