Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού ο μεγαλύτερος 4κύλινδρος στον κόσμο (+video)

Ελλάδα 17:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού ο μεγαλύτερος 4κύλινδρος στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Ιδού ο μεγαλύτερος 4κύλινδρος στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Ένας πρωτότυπος 4κύλινδρος κινητήρας παρουσιάστηκε στη φετινή έκθεση Performance Racing Industry στην Ινδιανάπολη και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα μηχανικό σύνολο με χωρητικότητα 3,6 λίτρων, που θα περίμενε κανείς να αποδίδει μεγάλο 4ψήφιο νούμερο ιπποδύναμης.

Σε αντίθεση με ότι περιμένει κανείς, το μηχανικό αυτό σύνολο με τους τέσσερις κυλίνδρους των 900 κ.εκ., αποδίδει 340 ίππους και 678 Nm ροπής. Είναι προϊόν της Blueprint Engines που έχει έδρα στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ και προορίζεται για universal εφαρμογές, που σημαίνει πως θα «χωρέσει» σε όποιο αυτοκίνητο –ή όποιο άλλο όχημα- θέλει ο πελάτης που θα πληρώσει για να αγοράσει αυτόν τον κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Blueprint Engines εξελίσσει και κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Ο θηριώδης αυτός τετρακύλινδρος, είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημα το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση Performance Racing Industry στην Ινδιανάπολη.

Για τη δημιουργία του, η Blueprint Engines χρησιμοποίησε κυλινδροκεφαλή από κινητήρα Chevrolet. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή τη στιγμή, ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα τετρακύλινδρος παραγωγής, είναι αυτός που χρησιμοποιείται από τη Chevrolet στο Silverado, ο οποίος έχει χωρητικότητα 2,7 λίτρων.

Advertisement

Το νέο αυτό δημιούργημα της Blueprint Engines, έτυχε πολύ ενθουσιώδους υποδοχής στην έκθεση που παρουσιάστηκε, παρά το γεγονός πως η εταιρεία εκεί δεν πήγε ένα λειτουργικό δείγμα. Ακόμα και έτσι, ενδιαφέρον και μάλιστα «ζεστό» -σύμφωνα με την κατασκευάστρια- έδειξαν περισσότεροι από 30 επισκέπτες της έκθεσης που είδαν το δείγμα από κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο ηλεκτρικό Chevrolet Silverado έχει 673 ίππους
Τα… σκυλιά προτιμούν τα ηλεκτρικά!
Νέο Chevrolet Silverado ZR2: Για off-road παιχνίδι (+video)

Advertisement