ΝΕΑ

Ιδού οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας θα έχουν και… τσιπάκι

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας θα έχουν και… τσιπάκι

ΝΕΑ

Ιδού οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας θα έχουν και… τσιπάκι

ΝΕΑ

Οι ψηφιακές πινακίδες είναι ακριβές, όμως έχουν πολλά πλεονεκτήματα όπως σύστημα GPS για περίπτωση κλοπής. Και εγείρουν και ενστάσεις για τα προσωπικά δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Η Ford έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που προσφέρει ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας ως εργοστασιακή επιλογή σε επιλεγμένες πολιτείες των ΗΠΑ, συνεργαζόμενη με τον προμηθευτή Reviver για την εισαγωγή αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας.

Οι πελάτες στο Μίσιγκαν, την Καλιφόρνια και την Αριζόνα μπορούν πλέον να επιλέξουν αυτές τις ψηφιακές πινακίδες, οι οποίες διατίθενται σε δύο εκδόσεις: μια παραλλαγή που λειτουργεί με μπαταρία και έχει πενταετή διάρκεια ζωής και μια ενσύρματη έκδοση που διαθέτει ανιχνευτή GPS για αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Ενώ οι ψηφιακές πινακίδες προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως προσαρμόσιμο κείμενο και επιλογές φόντου, καθώς και ειδοποιήσεις προστασίας από κλοπή, έχουν σημαντικό κόστος.

Advertisement
Advertisement

Με ελάχιστη τιμή 566 ευρώ, με πρόσθετες χρεώσεις για την εγκατάσταση και το σέρβις, αυτές οι πινακίδες δεν είναι φθηνές.

Ωστόσο, εξυπηρετούν πρακτικές λειτουργίες, όπως ο άμεσος εντοπισμός GPS σε περίπτωση κλοπής και οι δυνατότητες επικοινωνίας με άλλα οχήματα και τις υποδομές κυκλοφορίας.

Η τεχνολογία, η οποία δοκιμάστηκε προηγουμένως στο Ντουμπάι, στοχεύει να φέρει επανάσταση στις προσπάθειες επιβολής του νόμου και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Advertisement

Αν και πολλά υποσχόμενη, η έλευση των ψηφιακών πινακίδων έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των υποστηρικτών της ιδιωτικής ζωής, αμφισβητώντας τον βαθμό στον οποίο οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις λεπτομερείς πληροφορίες των πολιτών.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς την κατεύθυνση της αυξημένης συνδεσιμότητας, αυτές οι ψηφιακές καινοτομίες προκαλούν ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και την κυβερνητική επιτήρηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων
Επιστρέφονται πινακίδες, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές
τι αλλάζει σε τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και ρυμουλκούμενα;