Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδιαίτερα επιτυχημένο το 2023 για την Opel

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδιαίτερα επιτυχημένο το 2023 για την Opel

ΝΕΑ

Ιδιαίτερα επιτυχημένο το 2023 για την Opel

ΝΕΑ

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2023 για την Opel στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η Opel σκαρφάλωσε στη 2η θέση των πωλήσεων επιβατικών, διπλασιάζοντας τις ταξινομήσεις της σε σχέση με το 2022 και κατακτώντας μερίδιο αγοράς 7,7%.

Η εμπορική επιτυχία της Opel οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Opel Corsa. Το γερμανικό supermini στέφθηκε πρωταθλητής για το 2023, κατακτώντας την 1η θέση των πωλήσεων, τόσο στην κατηγορία του, όσο και στο σύνολο της αγοράς, υπερδιπλασιάζοντας τις ταξινομήσεις του σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Μάλιστα, το Corsa διατήρησε σταθερά την 1η θέση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, ενώ η τελευταία φορά που βρέθηκε στην κορυφή της αγοράς ήταν το 2012.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, το Corsa αναδείχτηκε ως το αγαπημένο μοντέλο των εταιρειών, κατακτώντας την 1η θέση και στις εταιρικές πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως 1 στα 4 εταιρικά οχήματα που ταξινομήθηκαν μέσα στο 2023, ήταν Corsa.

Τέλος, το Corsa-e κατέκτησε τη 2η θέση στις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην κατηγορία του, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή αύξηση ταξινομήσεων κατά 1.812,3%.

Advertisement

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Crossland και Mokka στα εμπορικά αποτελέσματα της Opel κατά το 2023.

Συγκεκριμένα, τα δύο μοντέλα κατέκτησαν, συνδυαστικά, μερίδιο 9,5% στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV, με το Crossland να επιτυγχάνει σημαντική αύξηση ταξινομήσεων κατά 84,1% συγκριτικά με το 2022.

Advertisement

Αντίστοιχα, το Mokka υπερδιπλασίασε τις ταξινομήσεις του σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά την αγορά των Επαγγελματικών Οχημάτων, και εδώ η Opel σημείωσε σημαντική αύξηση στις ταξινομήσεις. Τα γερμανικά πολυεργαλεία Combo, Vivaro και Movano απέφεραν στην Opel μερίδιο αγοράς 9,1% στην κατηγορία των κλειστών φορτηγών (37,6% αύξηση συγκριτικά με το 2022).

Advertisement

Επιπλέον, η Opel κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών κλειστών φορτηγών, επιτυγχάνοντας μερίδιο 20,9%.

Η Opel στοχεύει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά και για το 2024. Το το νέο Corsa βρίσκεται ήδη στις Εκθέσεις Opel σε όλη την Ελλάδα.

Το best seller της ελληνικής αγοράς έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού με την ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, στην οποία σύντομα θα προστεθούν υβριδικές εκδόσεις, καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa Electric.

Σύντομα, αναμένεται επί ελληνικού εδάφους και η πρόταση της Opel στον τομέα της μικροκινητικότητας με το Rocks Electric, ένα διθέσιο όχημα που χρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, αποτελώντας έτσι την ιδανική λύση για καθημερινές μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Corsa 1.2 100 PS
Επίσημο: Το νέο Opel Corsa Hybrid 48V
Αγαπημένο των Ελλήνων το Opel Corsa