Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηχηρό μήνυμα της Ford προς τον Trump

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηχηρό μήνυμα της Ford προς τον Trump

ΝΕΑ

Ηχηρό μήνυμα της Ford προς τον Trump

ΝΕΑ

H Ford είναι ο μόνος από τους big three κατασκευαστές των ΗΠΑ που επέκρινε επίσημα το εκτελεστικό διάταγμα του Αμερικανού Προέδρου, το οποίο απαγορεύει την είσοδο σε πολίτης επτά μουσουλμανικών χωρών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Co. Mark Fields απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα χθες στους υπαλλήλους της εταιρίας, στο οποίο καταδικάζει ευθέως το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Trump, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά, μουσουλμανικών στην πλειοψηφία τους, χωρών της μέσης Ανατολής.

«Αυτό που θέλω να γνωρίζουν όλοι είναι ότι στις θεμελιώδεις αξίες της εταιρίας μας είναι ο σεβασμός προς όλους τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο Fields και συνέχισε: «όλες μας οι πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών ανθρώπινων πόρων, υποστηρίζουν χώρους εργασίας ανοιχτούς σε όλους και δε στηρίζουμε πολιτικές αντίθετες με αυτές τις αξίες μας». O Fields είχε εκφραστεί μάλιστα θετικά για τον Donald Trump λίγες ημέρες πριν εκείνος ορκιστεί Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Mark-Fields-Ford-a640

Η Ford μπορεί να μην εξέδωσε επίσημο Δελτίο Τύπου πάνω στο θέμα που έχει προξενήσει παγκόσμιο σάλο, όμως ο Mark Fields από κοινού με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρίας, Bill Ford, προχώρησαν σε επίσημη δήλωση, στην οποία επαναλαμβάνεται η ίδια επικριτική θέση κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Αμερικανού Προέδρου. Να σημειώσουμε ότι στο Ντίαρμπορν της πολιτείας Μίσιγκαν, όπου βρίσκεται το κεντρικό εργοστάσιο της Ford, το 30% του πληθυσμού είναι μετανάστες αραβικής καταγωγής.

Διόλου τυχαία, ο πρόεδρος Dennis Williams της πανίσχυρης εργατικής ένωσης UAW,  η οποία αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους και στους τρεις κολοσσούς του Ντιτρόιτ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «καταδικάζει οποιαδήποτε πολιτική η οποία κρίνει του ανθρώπους βάση της θρησκείας και της χώρας καταγωγής τους».

Advertisement

Η Ford είναι μέχρι στιγμής ο μόνος από τους Big Three του Ντιτρόιτ που επέκρινε ανοιχτά την πολιτική Trump. Παρά τις πιέσεις δημοσιογράφων, η GM και η FCA τηρούν σιγή ιχθύος, όπως και όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές με εργοστάσια στις ΗΠΑ.

Mark-Fields-Ford-Baiden-NAIAS17-a640

Advertisement

Μπορούμε να πούμε ότι η στάση του CEO της Ford είναι θαρραλέα ειδικά σε μια περίοδο που το μέλλον της εταιρίας του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Trump, τόσο σε επίπεδο φορολογίας όσο και σε επίπεδο διαμόρφωσης των προδιαγραφών περιβαλλοντικής προστασίας.

Πριν από τον Fields, μόνον ο CEO της Tesla, Elon Musk, είχε επικρίνει την πολιτική του Αμερικανού Πρόεδρου από το twitter τονίζοντας ότι: «η συλλήβδην απαγόρευση εισόδου σε πολίτες συγκεκριμένων, πρωτίστως Μουσουλμανικών, χωρών, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων της χώρας».

Musk και Fields δήλωσαν μάλιστα ότι θα θέσουν σοβαρά το θέμα στον Trump σε επόμενη συνάντησή τους.

Advertisement