Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υαλοκαθαριστήρες λέιζερ από την Tesla

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υαλοκαθαριστήρες λέιζερ από την Tesla

ΝΕΑ

Υαλοκαθαριστήρες λέιζερ από την Tesla

ΝΕΑ

Πιστή στην πρακτική της να εκπλήσσει τον αυτοκινητικό κόσμο, η Tesla φαίνεται πως αποκηρύσσει τους κλασικούς υαλοκαθαριστήρες.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα των οδηγών για την Tesla, η οποία τα τελευταία έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ανεξαρτήτως, όμως, από την άποψη που έχει κανείς για την Tesla, άπαντες της δίνουν τα εύσημα για την ταχύτητα με την οποία κατάφερε να αναδειχθεί σε ένα εκ των κορυφαίων brands, και για τις καινοτόμες τεχνολογίες που εισάγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τις τελευταίες, ώρες, μάλιστα η εταιρεία του Elon Musk τραβάει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, μιας και κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αφορά  έναν διαφορετικό τρόπο καθαρισμού των παρμπρίζ. Ειδικότερα, φαίνεται πως αποκηρύσσει τους παραδοσιακούς υαλοκαθαριστήρες, εγκαινιάζοντας μια καινοτόμο τεχνική απομάκρυνσης της βρωμιάς, μέσω λέιζερ.

Advertisement
Advertisement

Ο σπόρος της συγκεκριμένης τεχνολογίας καλλιεργήθηκε το 2019, όταν η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η Tesla είχε περιγράψει την τεχνολογία ως ένα σύστημα καθαρισμού που σκανάρει το παρμπρίζ ανιχνεύοντας αν υπάρχει βρωμιά σε κάποια επιφάνεια. Αφού υπολογιστεί η έκταση και το πάχος της σκονισμένης επιφάνειας, θα αναλάβει δράση μια ακτίνα laser που θα απομακρύνει τη συσσωρευμένη βρωμιά από το παρμπρίζ.

Πριν από λίγες μέρες, το Γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών παραχώρησε στην Tesla το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τους υαλοκαθαριστήρες λέιζερ, ένα γεγονός που ενδέχεται να φέρει την επανάσταση στον τρόπο καθαρισμού των παρμπρίζ.

Με επίσημη ονομασία “Παλμικός καθαρισμός με λέιζερ των επισωρευμένων θραυσμάτων σε γυάλινα αντικείμενα αυτοκινήτων και φωτοβολταϊκών συναρμογών”, η τεχνολογία δεν θεωρείται απίθανο να κάνει ντεμπούτο στο επερχόμενο Cybertruck.

Advertisement

Μην ξεχνάμε πως κατά την παρουσίασή του, τον Νοέμβριο του 2019, το Cybertruck δεν ενσωμάτωνε υαλοκαθαριστήρες γεγονός που γέννησε πολλά ερωτήματα στους φίλους της μάρκας.

Τέλος, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Tesla εξελίσσει και ηλεκτρομαγνητικούς υαλοκαθαριστήρες, ένα σύστημα που αυτή τη στιγμή προβάλλει πιο ρεαλιστικό και εύχρηστο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην πυρά ένα Tesla Model X
Το Tesla Model S εκθρόνισε την Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring
Σε επιδότηση άνω του 1 δισ. ευρώ υπολογίζει η Tesla

 

Advertisement