Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ZF στην υπηρεσία της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ZF στην υπηρεσία της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Η ZF στην υπηρεσία της ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Ο κορυφαίος Γερμανός κατασκευαστής αναπτύσσει κινητήρες υψηλής απόδοσης και ένα νέο έξυπνο σύστημα ανάρτησης.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα οικογένεια ισχυρών και συμπαγών κινητήρων 800 V, κιβωτίων υψηλής απόδοσης και έξυπνων αποσβεστήρων ανάρτησης είναι έτοιμη να βελτιώσει δραματικά την απόδοση της επόμενης γενιάς EV.

Στην ανάπτυξη από τη ZF, έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές αυτοκινήτων στον κόσμο, η τεχνολογία εμφανίζεται πρώτη στην πολυαναμενόμενη Lotus Eletre, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το μέλλον της εταιρείας, καθώς η βιομηχανία απομακρύνεται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο νέος κινητήρας EVSys800 της ZF λέγεται ότι καθιερώνει ένα νέο σημείο αναφοράς πυκνότητας ροπής 70 Nm/kg, το οποίο είναι 30% καλύτερο από τα υπάρχοντα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

«Αυτός ο κινητήρας είναι πολύ ελαφρύς, στα 80 κιλά και συμπαγής, ωστόσο η μέγιστη ονομαστική ισχύς είναι 402 ίπποι», σύμφωνα με τον Ότμαρ Σάρερ, επικεφαλής ηλεκτρικής κινητικότητας της ZF.

Μερικά από τα εξαρτήματα προσομοιώνονται σε μια επίδειξη τεχνολογίας που βασίζεται σε μια Porsche Taycan, με κίνηση στους πίσω τροχούς, την οποία η ZF έχει ονομάσει EVbeat.

Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι ένα νέο σύστημα θερμικής διαχείρισης, το οποίο διατηρεί τον στάτορα δροσερό και χρησιμοποιεί την απορριπτέα θερμότητα για την τροφοδοσία της αντλίας θερμότητας TherMas της ZF.

Advertisement

Ως αποτέλεσμα, το EVSys800 υποστηρίζεται ότι μπορεί να λειτουργεί για παρατεταμένες περιόδους στο 75% της μέγιστης ισχύος εξόδου του, που ισοδυναμεί με 302 ίππους στη Lotus Eletre.

Η ZF έχει επίσης αναπτύξει ένα νέο έξυπνο σύστημα ανάρτησης, που ενσωματώνεται με τον ηλεκτροκινητήρα και τα εξαρτήματα μετάδοσης, υπό τον έλεγχο ενός κεντρικού λογισμικού που η ZF ονομάζει Cubix.

Advertisement

Η Lotus Eletre θα χρησιμοποιήσει επίσης αυτό το σύστημα, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας δυναμικής οδικής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η Lotus Eletre (+video)
H ZF προτείνει θέρμανση μέσω… ζώνης ασφαλείας!
Η ZF «απογειώνει» την ευελιξία! (+video)