Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει 7θέσιο SUV με βάση το Tayron για την Ευρώπη

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW ετοιμάζει 7θέσιο SUV με βάση το Tayron για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει 7θέσιο SUV με βάση το Tayron για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volkswagen θα κατασκευάσει ένα SUV μεσαίου μεγέθους έως 7 θέσεων για την Ευρώπη, ξεκινώντας από το 2024.

Advertisement
Advertisement

Όταν φτάσει, στην παραγωγή το crossover που βασίζεται στο Tayron θα δώσει στη μάρκα ένα μοντέλο πάνω από το μικρό T-Cross και το sub-compact T-Roc.

Το όχημα πιθανόν να βασιστεί στο crossover Tayron που κυκλοφορεί στην Κίνα και θεωρείται ως πιθανός αντικαταστάτης του Tiguan Allspace, το οποίο η VW έφερε στην Ευρώπη από το Μεξικό, προκειμένου να καλύψει το κενό με τη ναυαρχίδα Touareg.

«Το μοντέλο θα προσανατολιστεί στο Tayron που παράγεται επί του παρόντος στην Κίνα», αναφέρετε σε ένα εσωτερικό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τα επενδυτικά σχέδια της VW. Αυτό το έγγραφο βρήκε το site Autonews Europe και δημοσίευσε τις πληροφορίες. Το 2016 όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW Group Herbert Diess ξεκίνησε το σχέδιο αναδιάρθρωσης για την VW, μίλησε για δύο βασικά SUV που πλαισιώνουν το Tiguan (το μοντέλο της εταιρείας με τις καλύτερες πωλήσεις).

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που η Volkswagen προφανώς δεν έχει ολοκληρώσει την προσθήκη νέων μοντέλων SUV στη γκάμα της, το αφεντικό του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας, Frank Welsch, γνωρίζει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν πολλές παραλλαγές. «Δεν νομίζω ότι η ανάπτυξη των SUV έχει τελειώσει, αλλά έχουμε αρκετά. Δεν χρειαζόμαστε 10 ακόμη. Πρέπει να προσέξουμε», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του νωρίτερα αυτό το έτος και πρόσθεσε: «Αν έχουμε πάρα πολλά μοντέλα και πουλάμε [μόνο] 30.000 ή 40.000 μονάδες το χρόνο, δεν μπορούμε να έχουμε κέρδος. Θα επικεντρωθούμε στα αυτοκίνητα που μπορούν να είναι επιτυχημένα».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Νέα VW Tayron και Tharu για την Κίνα

Δύο νέα SUV από την Volkswagen

Advertisement