Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο νέα SUV από την Volkswagen

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο νέα SUV από την Volkswagen

ΝΕΑ

Δύο νέα SUV από την Volkswagen

ΝΕΑ

H VW παρουσιάζει το Teramont X και το SUV Coupe Concept λίγο πριν από το ντεμπούτο τους στην έκθεση αυτοκινήτου στην Σαγκάη.

Advertisement
Advertisement

 

Για όσους παρακολουθούν τα νέα της αυτοκίνησης και τους λάτρεις των νέων μοντέλων της Volkswagen, η αναζήτηση στην γκάμα της για την αγορά της Κίνας ισοδυναμεί με το άνοιγμα πύλης σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Advertisement
Advertisement

Μέσα από τις κοινοπραξίες της με την FAW και τη SAIC, η VW έχει αποκαλύψει πολλά νέα μοντέλα αποκλειστικά για την τεράστια αγορά της Κίνας τα τελευταία χρόνια και αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς.

Η VW και οι συνεργάτες της έχουν πολλές πρεμιέρες για το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Τα concept ID Innzz και SMV είναι μόνο δύο από αυτές. Δύο νέα SUV coupe θα παρουσιαστούν επίσης στην Διεθνή Έκθεση: Το μοντέλο παραγωγής Teramont X και το SUV Coupe Concept.

Advertisement

Το τελευταίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μελλοντικό μοντέλο, αλλά είναι ουσιαστικά η coupe έκδοση του SUV VW Tayron, που παρουσιάστηκε από την FAW Volkswagen πέρυσι. Φαίνεται, πως είναι έτοιμο για να περάσει στην παραγωγή και αυτό δεν είναι έκπληξη δεδομένου ότι περιμέναμε ένα τέτοιο μοντέλο να μπει στην γκάμα αργότερα μέσα σε αυτό το έτος. Όπως και με το Tayron, η έκδοση coupe θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MQB και τους ίδιους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης TSI.

Advertisement

Το concept μοντέλο έχει μήκος 4.586 χιλιοστά, πλάτος 1.860 χιλιοστά και ύψος 1.635 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.731 χιλιοστών. Αυτό το κάνει μεγαλύτερο από το Tiguan αλλά μικρότερο από το Tiguan Allspace. Βασικά, αυτό είναι ένα teaser για ένα μικρό SUV coupe της VW για την Κίνα, καθώς θα τοποθετηθεί στην γκάμα κάτω από το Teramont X.

Το VW Teramont X είναι το Atlas Coupe της Αμερικής

Αυτό είναι το όνομα που έχει επιλέξει η VW για το coupe Teramont (ή το Atlas Coupe όπως είναι γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες). Έχουμε ήδη δει πολλές φωτογραφίες του Teramont X αλλά αυτές είναι οι πρώτες επίσημες.

Advertisement

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, η γραμμή της οροφής δεν φαίνεται να έχει τόσο έντονη κλήση όσο στο SUV Coupe Concept, κάνοντας το Teramont X να μοιάζει περισσότερο με συμβατικό SUV παρά με SUV coupe. Σε σύγκριση με τον κανονικό Teramont, στο οποίο βασίζεται, το Teramont X είναι ελαφρώς μικρότερο. Το SUV έχει μήκος 4,9 μέτρα, πλάτος 1,99 μ. και ύψος 1,72 μέτρα. Το μεταξόνιο παραμένει το ίδιο αν και στα 2,98 μέτρα.

Στην Κίνα, η VW Teramont X θα έχει τον κινητήρα TSI 2,0 λίτρων με δύο αποδόσεις (186 PS και 220 PS), καθώς και έναν κινητήρα TSR VR6 2,5 λίτρων που παράγει 299 PS και 499 Nm ροπής.