Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Crafter: Ανανέωση για το μεγάλο βαν

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Crafter: Ανανέωση για το μεγάλο βαν

ΝΕΑ

VW Crafter: Ανανέωση για το μεγάλο βαν

ΝΕΑ

Η Volkswagen έχει πουλήσει πάνω από 354.000 μονάδες του Crafter και τώρα το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, ακόμα καλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μεγάλο βαν το οποίο έγινε αγαπημένο για ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Το VW Crafter είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία του και εφόσον μπήκε σε αυτή την κλειστή λίστα, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να το ανεβάσει ένα ακόμα επίπεδο.

Το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ σκοπεύει να κατασκευάσει ξανά το «καλοπουλημένο» βαν. Πιο συγκεκριμένα, θέλει να του προσθέσει τον αγαπητό από τους χρήστες πετρελαιοκινητήρα και να δώσει στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα της τετρακίνησης.

Γιατί όμως αγοράστηκαν τόσα πολλά Crafter; Η πολυχρηστικότητα είναι η λέξη κλειδί σε αυτή την απάντηση. Πρόκειται για ένα βαν που αγοράστηκε και χρησιμοποιήθηκε από πληθώρα ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετική ο καθένας κατηγορία αναγκών.

Advertisement
Advertisement

Το Crafter υπηρέτησε τον ταξιδιώτη, τον εκδρομέα, τον οικογενειάρχη, ακόμα και τον καθημερινό εργάτη που θέλει έναν σύμμαχο στο να κουβαλάει τον εξοπλισμό της δουλειάς του.

Όλα αυτά τώρα, θέλει η VW να τα αναπτύξει, κάνοντας το επόμενο βήμα για το αυτοκίνητο. Στις πρώτες teaser φωτογραφίες, καμία διαφορά δεν παρατηρείται εξωτερικά με την προηγούμενη γενιά, αλλά εσωτερικά όλα ξεχωρίζουν και οι βελτιώσεις είναι πρόδηλες.

Advertisement

Αρχικά, γίνεται αμέσως αντιληπτό το νέο σύστημα infotainment με τη 10,3 ή 12,9 ιντσών οθόνη, αναλόγως την επιλογή. Και αν σε κάποιον η οθόνη μοιάζει γνώριμη, αυτό συμβαίνει επειδή το λογισμικό έχει βασιστεί στο τελευταίο MIB (Modular Infotainment Matrix) που είδαμε στο VW ID Buzz.

Η ψηφιοποίηση του αυτοκινήτου συνεχίζεται με ένα σύμπλεγμα οργάνων τα οποία βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Ο οδηγός θα μπορεί να διαλέξει από πληθώρα επιλογών, καθώς στην απεικόνιση υπάρχουν διάφορα μενού και πληροφορίες.

Advertisement

Από την πλοήγηση, στον έλεγχο του κινητού, έως και τη χρήση πολυμέσων, όπως μουσική κλπ. Το καλύτερα από όλα, είναι ότι όλα αυτά θα τα διαχειρίζεται ο χρήστης απευθείας από το τιμόνι.

Ακόμα μία μεγάλη αλλαγή στο Crafter είναι το νέο ηλεκτρικό χειρόφρενο που αντικαθιστά το παραδοσιακό χειροκίνητο. Η ένδειξη ταχυτήτων φαίνεται επίσης πια από το τιμόνι, ακριβώς όπως και στο ID Buzz, γεγονός που σώζει λίγο χώρο για την κεντρική κονσόλα.

Το VW Crafter θα λανσαριστεί επίσης με τις μέγιστες επιλογές κίνησης, την οποία θα επιλέξει ο αγοραστής αναλόγως τις ανάγκες του. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί ως προσθιοκίνητο, πισωκίνητο και ως τετρακίνητο. Οι τροχοί θα κινούνται από έναν τετρακύλινδρο turbo ντίζελ, ο οποίος θα αποδίδει 140, 163 ή 177 ίππους.

Advertisement

Στην Ευρώπη, η Volkswagen θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο Crafter από τον Απρίλιο του 2024. Έπειτα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αγορές, όπως της Αυστραλία, της Νέα Ζηλανδία, της Νοτίου Αφρική και της Νότιας Αμερική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το νέο ηλεκτρικό VW e-Crafter στην Ελλάδα;
VW: 45 χρόνια Crafter
VW: ID Buzz το Touran του μέλλοντος