Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: ID Buzz το Touran του μέλλοντος

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: ID Buzz το Touran του μέλλοντος

ΝΕΑ

VW: ID Buzz το Touran του μέλλοντος

ΝΕΑ

Από την VW υπάρχει η πεποίθηση πως με το ηλεκτρικό ID Buzz, θα επανέλθει στο προσκήνιο το ενδιαφέρον του κοινού για τα MPV και σίγουρα κάποια στιγμή, θα πάρει τη θέση του Touran στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Από το 2022 το ηλεκτρικό ID Buzz πρόκειται να αντικαταστήσει –εμμέσως σε πρώτη φάση- το πολυμορφικό Touran της VW και σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, η παρουσία του στην αγορά αναμένεται να «αναζωογονήσει» το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας MPV. Με δεδομένο πως το υπάρχον Touran που βασίζεται στο Golf της προηγούμενης γενιάς (Mk7) θα διατηρηθεί στην αγορά για τα επόμενα δύο χρόνια, η Volkswagen επικεντρώνεται στις τεράστιες επενδύσεις της σε ηλεκτρικά οχήματα αλλά και στα SUV κάθε κατηγορίας που έχουν προτεραιότητα στις προτιμήσεις του κοινού.

Advertisement
Advertisement

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της VW, Frank Welsch, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε πως «το Buzz έχει πολλούς χώρους. Είναι υπέροχο για την κάλυψη των αναγκών που έχουν όσοι προτιμούν τα MPV. Η έκδοση παραγωγής είναι ακόμη καλύτερη από την αρχική ιδέα πίσω από το πρωτότυπο και εν τέλει, είναι καλύτερο από το Touran. Τα MPV δεν έχουν τελειώσει, αν και η ζήτηση έχει περιοριστεί. Χρειάζονται λίγο καλύτερο σχεδιασμό τώρα. Γι’ αυτό το ID Buzz που έχει αρκετό συναίσθημα στην εμφάνισή του, μοιάζει να είναι ιδανικό».

Το ID Buzz, που συχνά περιγράφεται ως πνευματικός διάδοχος του Microbus του 1950, βασίζεται στην πλατφόρμα των ηλεκτρικών μοντέλων MEB της Volkswagen και αναμένεται να έχει αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Θα έχει εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς αλλά και τετρακίνητες, με απόδοση 270 και 370 ίππων αντίστοιχα.

Advertisement