Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VinFast παρουσίασε το VF 3 και ένα κόνσεπτ έκπληξη

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VinFast παρουσίασε το VF 3 και ένα κόνσεπτ έκπληξη

ΝΕΑ

Η VinFast παρουσίασε το VF 3 και ένα κόνσεπτ έκπληξη

ΝΕΑ

Γνωρίζαμε πως η βιετναμέζικη εταιρεία θα παρουσίαζε το VF 3, όμως επεφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη στο Λας Βέγκας.

Advertisement
Advertisement

Σε ρυθμούς CES κινείται ο κόσμος της αυτοκίνησης αυτές τις μέρες. Η Έκθεση Τεχνολογιών αποτελεί για ακόμα μία χρονιά το επίκεντρο της παρουσίασης αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η VinFast παρουσίασε ένα που μπαίνει στην παραγωγή και ένα κόνσεπτ.

Το πρώτο ήταν γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι και είναι το «mini eSUV», VF 3. Το συγκεκριμένο έχει βάλει στο στόχαστρο το νεανικό αγοραστικό κοινό.

Η εταιρεία δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν, αλλά παρατηρείται εύκολα πως έχει μόλις δύο πόρτες, κυρτή οροφή και πλαστική επένδυση στο αμάξωμα. Όλα αυτά, συνοδεύονται με μία επαρκή απόσταση από το έδαφος και τροχούς 16 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαστάσεις του VF 3, καθώς είναι περίπου μισό μέτρο κοντύτερο από το Fiat 500e. Το λες και μικρότερο από… mini!

Επίσης, φιλοξενεί αυστηρά τέσσερα άτομα λόγω της μινιμαλιστικής καμπίνας. Παρά τη διστακτικότητα της VinFast να δώσει λεπτομέρειες, μαθαίνουμε ότι το VF 3 θα διαθέτει μία οθόνη 10 ιντσών για το σύστημα infotainment με δυνατότητα συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay.

Advertisement

Τέλος, τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν, εξασφαλίζοντας έτσι έως και 550 λίτρα χωρητικότητα αποσκευών.

Advertisement

Η αυτονομία είναι κάπως απογοητευτική, ακόμα και για αυτοκίνητο πόλης, αφού το VinFast VF 3 εξασφαλίζει περίπου 200 χιλιόμετρα. Η μεγάλη υπόσχεση των Βιετναμέζων πως είναι οικονομικά προσιτό μοιάζει να έρχεται εις πέρας, παρότι δεν γνωρίζουμε ακόμα ακριβώς την τιμή του.

Στην Ελλάδα, δεν προβλέπεται να έρθει προς το παρόν.

Η έκπληξη που επεφύλασσε η VinFast ακούει στο όνομα VF Wild. Πρόκειται για ένα νέο κόσνεπτ της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο δείχνει να είναι ένα ηλεκτρικό pickup μεσαίας κατηγορίας.

Advertisement

Τα πλαστικά του γύρω από το αμάξωμα είναι αρκετά ογκώδη, ειδικά τα μαρσπιέ. Μεταξύ άλλων, οι χειρολαβές στις πόρτες είναι κρυμμένες, οι πλαϊνοί καθρέφτες είναι ψηφιακοί και η καρότσα μπορεί να επεκταθεί, δημιουργώντας έτσι έξτρα χώρο για τους πίσω επιβάτες της καμπίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εταιρεία πληρώνει τους πελάτες αν χαλάσει το αυτοκίνητό τους
Απίστευτο το ποια είναι η 3η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο
Το εργοστάσιο της VinFast στις ΗΠΑ είναι γεγονός