Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η TVR teasάρει το Griffith

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η TVR teasάρει το Griffith

ΝΕΑ

Η TVR teasάρει το Griffith

ΝΕΑ

Η TVR, μας προϊδεάζει ολοένα για το πώς θα είναι το νέο Griffith, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Revival. Παρότι θα κυκλοφορήσει σε 1,5 χρόνο από τώρα, η εταιρία κρατά επτασφράγιστο μυστικό την εμφάνισή του.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η TVR έχει ήδη διαρρεύσει πως έχει στα χέρια της 400 παραγγελίες από πιστούς πελάτες της μάρκας ενώ απομένουν άλλα 100 εκλεκτά κομμάτια της Launch Edition, προτού δηλαδή ολοκληρωθεί η παραγωγή. Το Griffith πατά σε μια μελετημένη πλατφόρμα, την iStream Carbon, προερχόμενη από τον Gordon Murray. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, τα βασικά εφόδιά του θα είναι η άριστη αεροδυναμική του αμαξώματος αλλά και η συγκράτηση του απόβαρου σε λογικά πάντα επίπεδα, λόγω της χρήσης πολλών στοιχείων carbon στο αμάξωμα.

TVR-teaser-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Κάτω από τα σωθικά του θα βρυχάται ένας ατμοσφαιρικός 5λιτρος V8 γέννημα θρέμμα της Cosworth, με ισχύ 480 ίππους και την κίνηση στον πίσω άξονα με την αρωγή ενός ψαγμένου 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Στις επιδόσεις τώρα, που κακά τα ψέματα αποτελούν και το κύριο ζητούμενο σε τέτοιου είδους κατασκευές, το κλασικό 0-100 km/h έρχεται σε λιγότερα από 4 sec κάτι που παραπέμπει σε έντονες οδηγικές συγκινήσεις.