Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η τριθέσια Ferrari 365 P Berlinetta Speciale ήταν του Ανιέλι

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η τριθέσια Ferrari 365 P Berlinetta Speciale ήταν του Ανιέλι

ΝΕΑ

Αυτή η τριθέσια Ferrari 365 P Berlinetta Speciale ήταν του Ανιέλι

ΝΕΑ

Αυτή η μοναδική Ferrari σχεδιάστηκε από τον οίκο Pininfarina, είναι του 1966 και υπάρχουν μόνο δύο σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί κάθε μοντέλο της Ferrari να είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Δύσκολα όμως θα βρείτε μία 365 P Berlinetta Speciale, καθώς υπάρχουν μόνο δύο παγκοσμίως. Μάλιστα, η μία ανήκε στον Τζάνι Ανιέλι!

Πέραν του V12 που έχουν οι κεντρομήχανες Ferrari 365 P Berlinetta Speciale, και οι δύο ήταν τόσο ιδιαίτερες λόγω της ιδιαίτερης 3θέσιας διάταξης με τον οδηγό να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά και στη μέση.

Παραδόξως, αυτή η ιδιαιτερότητα βόλεψε τον κάτοχο του μοντέλου, Τζάνι Ανιέλι, διότι ο Ιταλός μέτοχος του ομίλου FIAT είχε ένα σπασμένο πόδι από ένα ατύχημα που υπέστη το 1952.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, το αριστερό του πόδι δεν ήταν πλήρως λειτουργικό, επομένως ήταν πιο βολικό για εκείνον να κάθεται στη μέση και να χρησιμοποιεί το μηχανικό 5άρι σασμάν που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Μετά την παρουσίασή της το 1966, ο Ανιέλι ερωτεύτηκε το αυτοκίνητο και παρήγγειλε ένα πανομοιότυπο. Το δικό του όμως, ήταν μεταλλικό ασημί στο χρώμα και είχε μία μεγάλη πίσω αεροτομή.

Advertisement

Πέραν της εμφάνισης όμως που ούτως ή άλλως ως Ferrari δεν μπορούσε να μην είναι ελκυστική, η 365 P Berlinetta είχε έναν εκπληκτικό κινητήρα με αγωνιστικό στήσιμο.

Advertisement

Ο Tipo 245 V12 έχει χωρητικότητα 4,4 λίτρα, τρία καρμπυρατέρ της Weber με συνολική απόδοση 375 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. Οι μηχανικοί του Μαρανέλο μείωσαν το βάρος, κατασκευάζοντας την κεφαλή και τους κυλίνδρους του κινητήρα από αλουμίνιο.

Ο V12 επιτρέπει στην 365 P Berlinetta να ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 245 χλμ./ώρα.

Advertisement

Δυστυχώς, η Ferrari 365 P Berlinetta δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως για να μπει στην παραγωγή και να διατεθεί στο ευρύ κοινό. Και ίσως στην τελική αυτό είναι που κάνει τις δύο αυτές Speciale.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποιον Έλληνα ανήκει το αυτοκίνητο των 700.000 ευρώ που κυκλοφορεί στην Αθήνα;
Έτσι θα είναι τα καθίσματα στις καινούργιες Ferrari
Το «σφυρί» των δημοπρασιών χτύπησε χρυσό!