Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota προετοιμάζεται για το δικό της… Brexit!

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota προετοιμάζεται για το δικό της… Brexit!

ΝΕΑ

Η Toyota προετοιμάζεται για το δικό της… Brexit!

ΝΕΑ

Μετά τις Nissan και Honda φαίνεται πως και η Toyota προετοιμάζεται για το δικό της… Brexit

Advertisement
Advertisement

Η Toyota προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε δυσμενείς όρους ακολουθώντας με αυτό τον τρόπο την πορεία που έχουν ανακοινώσει ήδη και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες!

«Αν το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνει πολύ δύσκολο να λειτουργήσει, φυσικά αυτοί οι τύποι αποφάσεων θα πρέπει να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο Johan van Zyl, επικεφαλής της Toyota Europe ωστόσο ελπίζει ότι κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί…

Advertisement
Advertisement

Η Toyota φαίνεται ότι είναι έτοιμη να ακολουθήσει την Nissan η οποία ανακοίνωσε πως η σχεδίαση αλλά και η κατασκευή του νέου X-Trail δεν θα γίνει στη Βρετανία αλλά και την απόφαση της Honda η οποία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα το 2021.

Η Toyota δεσμεύτηκε να επενδύσει 240 εκατομμύρια λίρες (316 εκατομμύρια δολάρια) το 2017 για να παράγει τη νέα έκδοση του Corolla στην Αγγλία και να αναβαθμίσει την πλατφόρμα του οχήματος.

Πέρυσι η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε 129.070 Corolla στο εργοστάσιό της στο Burnaston της κεντρικής Αγγλίας. Επίσης η Toyota διαθέτει  εργοστάσιο στην Deeside της Ουαλίας, που παράγει βενζινοκινητήρες 1,6 λίτρων και 1,8 λίτρων το οποίο κατασκεύασε 308, 415 κινητήρες το 2018.

Advertisement

Η Toyota παραμένει ελπιδοφόρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ θα καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τους όρους της Brexit, δήλωσε ο van Zyl.

«Εάν υπάρχει ένα κακό Brexit, θα πρέπει να δούμε τις μελλοντικές επενδύσεις», είπε. Η αυτοκινητοβιομηχανία ίσως χρειαστεί να πάρει αποφάσεις σχετικά με την παραγωγή του επόμενου Corolla πριν από την τρέχουσα έκδοση φτάσει στο τέλος του κύκλου του μοντέλου περίπου στο 2023, ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Toyota Europe.

Advertisement