Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota κατοχυρώνει την ονομασία GR Hilux

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota κατοχυρώνει την ονομασία GR Hilux

ΝΕΑ

Η Toyota κατοχυρώνει την ονομασία GR Hilux

ΝΕΑ

Η κατοχύρωση του ονόματος GR Hilux στην Αυστραλία δείχνει σαφώς τις προθέσεις της Toyota να βάλει στο παιχνίδι της τοπικής αγοράς μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του δημοφιλούς pick-up.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cars Guide η Toyota κατοχύρωσε στην Αυστραλία την ονομασία GR Hilux. Η ιαπωνική εταιρία είχε καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης από τον περασμένο Αύγουστο και μόλις πρόσφατα πήρε την θετική απόφαση.

Αυτό σημαίνει πως πλέον έχει κάθε ελευθερία για να βάλει στο παιχνίδι της άκρως αναπτυγμένης αγοράς pick-up της Αυστραλίας, μια δυνατή έκδοση του Hilux με έμφαση στις επιδόσεις η οποία θα μπορεί να αποτελέσει αντίπαλο δέος στο Ford Ranger Raptor. Θυμίζουμε πως το 2018 η Toyota είχε παρουσιάσει μια έκδοση του Hilux με την ονομασία GR Sport η οποία όμως προοριζόταν για την Νότιο Αμερική και είχε βασικά αισθητικές επεμβάσεις.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει στην αυστραλιανή αγορά θα έχει ουσιαστικές μηχανολογικές αναβαθμίσεις προκειμένου να είναι σε θέση να κοντράρει το Ranger Raptor. Σε αυτή την περίπτωση η πιο ταιριαστή εκδοχή του Hilux που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για μια έκδοση υψηλών επιδόσεων είναι αυτή με 4.0 V6 κινητήρα 235 ίππων ο οποίος θα μπορούσε εύκολα να προσφέρει μια σαφώς υψηλότερη ισχύ. Πάντως προς το παρόν η Toyota ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση για παραγωγή μιας τέτοιας έκδοσης χωρίς όμως να αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το προσεχές μέλλον.