Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota GR Supra είναι “καυτή” και με ανοιχτή οροφή

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota GR Supra είναι “καυτή” και με ανοιχτή οροφή

ΝΕΑ

Η Toyota GR Supra είναι “καυτή” και με ανοιχτή οροφή

ΝΕΑ

H “ανοιχτή” Toyota GR Supra Sport Top έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις για τη διατήρηση της δομικής της ακαμψίας, ενώ αποτίει φόρο τιμής στις κάμπριο Supra της περασμένης χιλιετίας.

Advertisement
Advertisement

Ορμώμενη από τη μεγάλη απήχηση που γνώρισε η GR Supra Heritage Edition κατά το ντεμπούτο της, στην περυσινή έκθεση βελτιώσεων SEMA, η Toyota αποφάσισε να παρουσιάσει και μια ακόμη εκδοχή του μοντέλου.

Ο λόγος για τη GR Supra Sport Top, ένα one-off ψηφιακό δημιούργημα που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη φετινή διαδικτυακή SEMA. Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα roadster (με ανοιχτή οροφή) μοντέλο το οποίο αποτίει φόρο τιμής στις «ανοιχτές» Supra των δεκαετιών του 1980 και 1990.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η ίδια η μάρκα, οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του μοντέλου κλήθηκαν να υπερκεράσουν τις δυσκολίες που αφορούσαν την αφαίρεση της οροφής, καθώς και ενός τμήματος, σημαντικού για τη συνολική δομή της GR Supra.

Αναλυτικότερα, η αρμόδια ομάδα κατάφερε να διατηρήσει τη δομική ακαμψία του οχήματος, παρέχοντας ενίσχυση σε μεγάλα τμήματα του σκελετού του. Πλέον, η αναδιπλούμενη οροφή περιλαμβάνει δύο αποσπώμενα κομμάτια, τα οποία αποθηκεύονται σε ειδικές υποδοχές στον χώρο αποσκευών.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το μοντέλο υιοθετεί πολλά στοιχεία από τη Supra τέταρτης γενιάς, ενώ ξεχωριστό, ρετρό τόνο προσδίδουν τα στρογγυλά πίσω φωτιστικά σώματα.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε σε άσπρο χρώμα, ενώ όμορφη αντίθεση δημιουργεί η μαύρη απόχρωση στα μαρσπιέ, προφυλακτήρα, διαχύτη και ζάντες, όπως, επίσης, και το φινίρισμα του άνω τμήματος του μοντέλου σε piano black.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έρχεται και με χειροκίνητο κιβώτιο η Toyota Supra

Μια παντός εδάφους Toyota Supra 

Έρευνα της αστυνομίας αποκαλύπτει θησαυρό