Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota γιορτάζει και το φωνάζει με ένα σπέσιαλ GR Yaris

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota γιορτάζει και το φωνάζει με ένα σπέσιαλ GR Yaris

ΝΕΑ

Η Toyota γιορτάζει και το φωνάζει με ένα σπέσιαλ GR Yaris

ΝΕΑ

Η θριαμβευτική παρουσία στο WRC, φέρνει στο επίκεντρο μια νέα επετειακή έκδοση του GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota Gazoo Racing ολοκλήρωσε τη σεζόν στο WRC με τον απόλυτο τρόπο και τώρα γιορτάζει το επίτευγμά της με μια επετειακή ειδική έκδοση του GR Yaris, που θα διατεθεί μόνο σε 300 μονάδες και δυστυχώς μόνο στη Γερμανία.

Αντλώντας έμπνευση από τις πρόσφατες νίκες της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), αυτή η secial edition διαθέτει άγνωστες (προς το παρόν) αναβαθμίσεις επιδόσεων.

Με τιμή από 42.490 ευρώ, το hot hatch επωφελείται από μια ειδική ρύθμιση, ευγενική προσφορά της Toyota Gazoo Racing. Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει «κλειδωμένη» σχετικά με τις συγκεκριμένες βελτιώσεις που εφαρμόζει η ομάδα του WRC, υπόσχονται να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες, πριν από την επίσημη κυκλοφορία του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το GR Yaris θα διατεθεί είτε σε κόκκινες, είτε σε λευκές χρωματικές επιλογές, προς τιμήν της ομάδας που διέπρεψε στο πρωτάθλημα ράλι φέτος. Οι δαγκάνες των φρένων είναι επίσης βαμμένες με κόκκινο χρώμα και σφίγγουν τους δίσκους φρένων, με σχισμή που περιβάλλονται από ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, 10 ακτινών.

Το επετειακό αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το πακέτο «High Performance» της Toyota, το οποίο διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, αλά και κάποιες άλλες ειδικές μηχανικές ρυθμίσεις, για τις οποίες ο Ιάπωνας κατασκευαστής τηρεί σιγή ιχθύος.

Advertisement

Το αυτοκίνητο ειδικής έκδοσης τροφοδοτείται από τον εντυπωσιακό τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων της Toyota, που αποδίδει 257 ίππους και μπορεί να φτάσει στα πρώτα 100χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα, χάρη στο ρυθμιζόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης ζήτησης για αυτήν την περιορισμένη έκδοση, η Toyota έχει εφαρμόσει μια επιλεκτική διαδικασία αγορών. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να εξασφαλίσουν την ευκαιρία να αγοράσουν το GR Yaris. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου. Εάν επιλεγούν, οι αιτούντες θα λάβουν μια ειδοποίηση μέσω email και θα έχουν στη διάθεσή τους 14 ημέρες, για να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Toyota GR Yaris ανανεώνεται για να… γουστάρεις!
Αυτό είναι το πιο ακραίο Toyota GR Yaris που υπάρχει
Honda Civic Type R vs Toyota GR Yaris: Ποιο κερδίζει την κόντρα; (+video)

Advertisement