Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει και άλλο Land Cruiser και ένα… σκούτερ!

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota ετοιμάζει και άλλο Land Cruiser και ένα… σκούτερ!

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει και άλλο Land Cruiser και ένα… σκούτερ!

ΝΕΑ

Η μεγαλύτερη εταιρία του κόσμου έχει εξίσου μεγάλα σχέδια για το μέλλον σε πολλές κατηγορίες και τύπους οχημάτων, ιδίως για εκτός δρόμου χρήση.

Advertisement
Advertisement

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση του νέου Land Cruiser, η Toyota έδειξε στο κοινό την ανανεωμένη εκδοχή της σειράς 70 του ίδιου μοντέλου, και προανήγγειλε τρία νέα προϊόντα.

Η μία και μοναδική φωτογραφία δείχνει τη σκοτεινή σιλουέτα ενός καθαρόαιμου τετρακίνητου που θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του FJ Cruiser, ενός άλλου SUV με μοντέρνο στυλ και ενός ηλεκτρικού off-road σκούτερ με τρεις τροχούς.

Δεν είναι σαφές αν τα οχήματα είναι απλά σχέδια ή αφορούν κάποια μελλοντικά οχήματα παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Πάντως το πιο ενδιαφέρον από τα τρία είναι αυτό που μοιάζει με την έκδοση παραγωγής του Toyota Compact Cruiser EV, του πρωτότυπου που είχε παρουσιάσει η εταιρία το 2021.

Οι ομοιότητες περιλαμβάνουν τους προφυλακτήρες, τα φώτα LED και την κλίση της γραμμής οροφής πάνω από την παχιά κολόνα C.

Advertisement

Ωστόσο, φαίνεται να είναι μεγαλύτερο, διαθέτοντας σημαντικά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, πιο μεγάλα ελαστικά και εφεδρικό τροχό τοποθετημένο στην πίσω πόρτα.

Η Toyota δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εφοδιάζεται με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Advertisement

Το πεντάθυρο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ο εδώ και καιρό φημολογούμενος αντικαταστάτης του FJ Cruiser, το οποίο πρόσφατα σταμάτησε την παραγωγή μετά από 17 χρόνια.

Εάν φθάσει στην παραγωγή, ο off-road προσανατολισμός του θα μπορούσε να το φέρει ως άμεσο αντίπαλο του Ford Bronco και του Jeep Wrangler.

Το άλλο SUV που περιλαμβάνεται στο teaser φαίνεται σημαντικά διαφορετικό, υιοθετώντας μια πιο κομψή σχεδίαση.

Advertisement

Η παρουσία του σε μια παρουσίαση του Land Cruiser θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Toyota σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της επωνυμίας με μια προσφορά SUV που θα είναι περισσότερο εστιασμένη στο δρόμο.

Τέλος, το τελευταίο όχημα φαίνεται να είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ με δύο τροχούς μπροστά και έναν πίσω.

Ο σχεδιασμός του το καθιστά ικανό να κινείται εκτός της ασφάλτου, ενώ η σέλα έχει χώρο για έναν μόνο αναβάτη. Δεν αποκλείεται να έχει και αυτό το όνομα Land Cruiser, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι το σημείο αναφοράς της Toyota για διάφορες μορφές κινητικότητας εντός και εκτός ασφάλτου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση η Toyota συγκέντρωσε όλες τις γενιές του Land Cruiser, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή από το 1951 και δείχνει την τεράστια ιστορία και την μεγάλη σημασία που έχει αυτό το μοντέλο για την ιαπωνική εταιρία και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Land Cruiser
Η Inkas δημιούργησε το απόλυτο Toyota Land Cruiser 70
Η Toyota δρομολογεί το νέο Hilux