Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota έριξε από ψηλά το RAV4 για δοκιμή αντοχής

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota έριξε από ψηλά το RAV4 για δοκιμή αντοχής

ΝΕΑ

Η Toyota έριξε από ψηλά το RAV4 για δοκιμή αντοχής

ΝΕΑ

Το Toyota RAV4 Prime πουλάει αρκετά στις ΗΠΑ, κάτι που αποδεικνύεται από την υψηλή ζήτηση. Και αυτό παρότι είναι αρκετά πιο ακριβό από την έκδοση που κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως παρασκήνιο στο εργοστάσιο πίσω από αυτό…

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι κακό για ένα υβριδικό crossover 302 ίππων που συμβαίνει επίσης να είναι το δεύτερο ταχύτερο μοντέλο της Toyota (0-100 km/h σε 6,0 δευτερόλεπτα), μετά το Supra GR (4,1 δευτερόλεπτα).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Toyota είναι μέχρι στιγμής ενθουσιασμένη με αυτό, αφού τόσο οι μη υβριδικές όσο και οι υβριδικές εκδόσεις του RAV4 συνεχίζουν την εξαιρετική εμπορική πορεία παρά το σαθρό οικονομικό περιβάλλον περιμετρικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού. Ίσως γι αυτό άνθρωποι από το εργοστάσιο εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτό το…μακρύ RAV4 με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το περίεργο δε ήταν πως προοριζόταν αρχικά για εορταστική έκδοση ή περισσότερο άσκηση ομαδικής δημιουργίας, αφού μια ομάδα εργαζομένων της Toyota στην Ιαπωνία δημιούργησε αυτή τη… λιμουζίνα με τη μορφή του RAV4. Προφανώς, όμως δεν προορίζεται για μαζική παραγωγή, αλλά ακόμη κι έτσι δεν αμφισβητείται πως είναι πολύ ωραίο.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά 200 υπάλληλοι στο εργοστάσιο παραγωγής Takaoka της Ιαπωνίας ασχολήθηκαν για τέσσερις μήνες προκειμένου να κατασκευάσουν το Prime κατά τη διάρκεια μάλιστα ωρών εκτός του ωραρίου λειτουργίας. Το συγκεκριμένο RAV4 είναι μακρύτερο σε μήκος και διαθέτει πολύ περισσότερο χώρο για τα πόδια από το τυπικό RAV4. Υπάρχει πολύς χώρος, στην πραγματικότητα, που προστέθηκε ακόμη και τραπέζι στο εσωτερικό. Το μπροστινό ταμπλό καλύπτεται επίσης με ένα μοναδικό μαύρο και άσπρο καρό σχέδιο ενώ υπάρχει ακόμη μια μοβ μοκέτα στο δάπεδο.

Advertisement

Η δομική ακεραιότητα δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας μια μάλλον ασυνήθιστη μέθοδο. Η ομάδα έβαλε το λιμουζίνα σε ανελκυστήρα φορτίου, το σήκωσε και στη συνέχεια το έριξε κυριολεκτικά. Προβλήματα; Κανένα. Δεν έσπασε στη μέση. Ακόμη και με την προστιθέμενη λαμαρίνα, το συνολικό βάρος του οχήματος αυξήθηκε ελάχιστα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ένα Toyota RAV4 που “απογειώθηκε” (video)

Η Modellista περιποιείται το Toyota RAV4

10 εκατομμύρια πωλήσεις για το Toyota RAV4

Advertisement