Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Τούρκοι θα κατασκευάζουν και plug-in υβριδικά

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Τούρκοι θα κατασκευάζουν και plug-in υβριδικά

ΝΕΑ

Οι Τούρκοι θα κατασκευάζουν και plug-in υβριδικά

ΝΕΑ

Η προβληματική οικονομία της χώρας δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες από το να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Τουρκία.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα που έχουμε στην χώρα μας είναι για μία Τουρκία της οποίας η οικονομία παραπαίει, με το νόμισμα της χώρας να έχει καταβαραθρωθεί και τον πληθωρισμό να χτυπάει και τριψήφια νούμερα.

Όμως αυτά αλλά και η γενικότερη στάση της Τουρκίας σε μείζονα γεωοπολιτικά θέματα της περιοχής δεν φαίνεται να απασχολούν τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκουν στην γείτονα ένα φιλικό για τις επενδύσεις τους περιβάλλον.

Έτσι η Toyota ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι η θυγατρική της εταιρία στην Τουρκία, η Toyota Motor Manufacturing Turkey θα γίνει το πρώτο “ευρωπαϊκό” (έτσι το ονομάζει η ίδια η Toyota) εργοστάσιο της εταιρία που θα παράγει plug-in υβριδικά μοντέλα και τις μπαταρίες τους.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει από τις γραμμές παραγωγής από την συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι το δεύτερης γενιάς CH-R. Σύμφωνα με την εταιρία η TMMT θα έχει το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα παράγει τέτοιου τύπου αυτοκίνητα αλλά και το πρώτο που θα διαθέτει γραμμή παραγωγής για μπαταρίες.

Έτσι, εκτός από την κατασκευή του αυτοκινήτου, το εργοστάσιο θα παράγει και περίπου 75.000 μπαταρίες το χρόνο. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2023.

H συνολική επένδυση για την δημιουργία της νέας αυτής γραμμής παραγωγής θα αγγίξει τα 317 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας την συνολική αξία της ΤΜΜΤ σε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

Με τα χρήματα αυτά, η Toyota Τουρκίας θα εκσυγχρονίσει και όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της, με στόχο να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις μελλοντικές απαιτήσεις της εταιρίας για παραγωγή διαφορετικών μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάποιος «ακούμπησε» 140.000 ευρώ για ένα Toyota GRMN Yaris!
Πόσους ίππους έχει τελικά η Toyota GR Corolla;
Η Τουρκία γίνεται η νέα μεγάλη δύναμη στις μπαταρίες

Advertisement