Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Theon Design μετέτρεψε άρδην μία Porsche 911 Carrera

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Theon Design μετέτρεψε άρδην μία Porsche 911 Carrera

ΝΕΑ

Η Theon Design μετέτρεψε άρδην μία Porsche 911 Carrera

ΝΕΑ

Ένας πελάτης της Theon Design παρήγγειλε μία Porsche του 1992 κομμένη και ραμμένη όπως την έχει στη φαντασία του. Ιδού το αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική εταιρεία σχεδιασμών προχώρησε σε μία ολική μετατροπή μίας Porsche 911 Carrera, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου το περιτύλιγμα και προσθέτοντας αρκετά «καλούδια» που δεν υπήρχαν. Η νέα της ονομασία από την Theon είναι GBR002.

Στο ντιζάιν, το χρώμα είναι μεταλλικό, βαθύ, σκούρο πράσινο και αναδεικνύει το κάρμπον αμάξωμα. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών της Fuchs, ενώ το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με αλουμινένια πρόσθετα.

Συνεχίζοντας με την καμπίνα, η Theon Design την εξόπλισε με δερμάτινα καθίσματα της Recaro CS στις εμπρός θέσεις και με πιο άνετα καθίσματα στις πίσω θέσεις. Όλα αυτά με επενδύσεις αλκαντάρα.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέρνα τεχνολογικά στοιχεία δεν λείπουν, αφού υπάρχει η δυνατότητα συνδεσιμότητας με Bluetooth, θέση ασύρματης φόρτισης κινητού στην κεντρική κονσόλα και μεγάλο ηχοσύστημα της Focal. Το τιμόνι είναι επίσης aftermarket, της Nardi.

Η «καρδιά» του γερμανικού σπορ μοντέλου είναι η ισχυρότερη που έχει κατασκευάσει η Theon. Πρόκειται για έναν εξακύλινδρο εν σειρά των 4,0 λίτρων που αποδίδει 406 ίππους και 442 Nm ροπής.

Advertisement

Ταυτόχρονα, το σασμάν είναι 6τάχυτο της Hewland και το καινούριο σύστημα ανάφλεξης προσθέτει ένα έξτρα 5% στην ιπποδύναμη. Το σύστημα του γκαζιού προέρχεται από τους σπεσιαλίστες του είδους, την Jenvey και βελτιώνει επίσης την απόδοση.

Advertisement

Το πιο ενδιαφέρον από όλα, είναι πως για να φτάσει η Theon Design σε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπουμε, έπρεπε να «γδύσει» εντελώς το ορίτζιναλ μοντέλο, κάνοντάς το… κομμάτια, πριν ξεκινήσει η ολική αποκατάσταση.

Τα κομμάτια από ανθρακονήματα που πληθαίνουν πάνω στο αμάξωμα και τα πολύ ελαφριά στο σύνολο υλικά που χρησιμοποιήθηκαν βοήθησαν το GBR002 να γίνει… πούπουλο. Συγκεκριμένα, το βάρος του ανέρχεται στα 1.169 κιλά.

Advertisement

Σημαντικές αναβαθμίσεις προστέθηκαν επίσης και στο σύστημα της πέδησης, συν ένα ηλεκτρονικό σύστημα υποβοήθησης για μέγιστη ασφάλεια.

Το GBR002, κάποτε Porsche 911 Carrera, έρχεται δύο μήνες αφού παρουσιάστηκε το GBR001.

Το τσουχτερό του σημείο, είναι ότι η τιμή του ξεκινάει από τα 440.000 ευρώ, ενώ όποιος θέλει να το αποκτήσει θα πρέπει να κάνει υπομονή περίπου 18 μήνες για την παραλαβή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο λέτε ότι κοστίζει αυτή η Porsche 911;
Αυτές είναι οι 20 πιο «σκληροπυρηνικές» Porsche 911
Η Theon Design έφταξε την πιο ρετρό 911