Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ταλιμπάν ετοίμασαν το δικό τους Chaos! (+video)

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ταλιμπάν ετοίμασαν το δικό τους Chaos! (+video)

ΝΕΑ

Οι Ταλιμπάν ετοίμασαν το δικό τους Chaos! (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί η χώρα τους να ζει στο χάος και οι Ταλιμπάν να εχθρεύονται οτιδήποτε δυτικό, όμως στα γκάζια κανείς δεν λέει όχι. Και έχουν δικό τους supercar το οποίο μάλιστα… κινείται!

Advertisement
Advertisement

Με την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία του Αφγανιστάν η χώρα επέστρεψε σε ένα καθεστώς αυταρχικό στο οποίο κυριαρχούν οι φανατικές μουσουλμανικές αντιλήψεις. Από αυτές όμως τις αντιλήψεις φαίνεται ότι εξαιρούνται τα supercars.

Εδώ και κάμποσο καιρό κυκλοφορεί η φήμη και κάποιες εικόνες για ένα supercar το οποίο έχει τις ευλογίες του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Το ονομάζουν Mada 9 και όπως φαίνεται και από τα video που κυκλοφόρησαν πρόσφατα διαθέτει ένα πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα και προδιαγραφές -σύμφωνα με τους εμπνευστές του- που το θέλουν στα χωράφια των Bugatti.

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του, σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες όπως το δικό μας Chaos, είναι ότι το βλέπουμε να κινείται. Δεν είναι απλά ένα σχέδιο σε κάποιον υπολογιστή, αλλά οι Ταλιμπάν το έχουν βγάλει έξω για μία επίδειξη και για τις ευλογίες του Αλάχ.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τα μηχανικά του μέρη, αν και σε κάποιο άλλο video που έχει κυκλοφορήσει, δείχνει κάτι αρκετά πρωτόλειο και με κινητήρα έναν τετρακύλινδρο της Toyota.

Advertisement

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν ότι οι εμπνευστές του έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν ένα αμάξωμα και έναν μηχανισμό κίνησης με τιμόνι, φρένα και κινητήρα, τα υπόλοιπα μένουν να επαληθευτούν στο μέλλον.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την δημιουργία αυτού του οχήματος βρίσκεται μία μάρκα με την ονομασία ENTOP.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Muhammand Raza Ahmadi υποστηρίζει ότι αυτό που βλέπουμε είναι το προϊόν εξέλιξης πέντε ετών και θα ολοκληρωθεί μάλιστα πολύ σύντομα.

Advertisement

Δύσκολο το εγχείρημα, ιδίως σε μία κατεστραμμένη και φτωχή χώρα όπως το σημερινό Αφγανιστάν. Όμως υπό τις ευλογίες του καθεστώτος κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να προκύψει μέσα από το χάος που ζει η χώρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 7 εκατομμύρια: Να περιμένω το Chaos ή να πάρω αυτό;
Σπύρος Πανόπουλος: Δεν έχω να αποδείξω κάτι για το Chaos
Προχωρά η κατασκευή του Chaos – Δείτε το βίντεο!