Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 7 εκατομμύρια: Να περιμένω το Chaos ή να πάρω αυτό;

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 7 εκατομμύρια: Να περιμένω το Chaos ή να πάρω αυτό;

ΝΕΑ

Με 7 εκατομμύρια: Να περιμένω το Chaos ή να πάρω αυτό;

ΝΕΑ

Αν δεν μπορείτε να περιμένετε το Chaos και δεν έχετε που να ξοδέψετε 7 εκατομμύρια, υπάρχει λύση στην Ιταλία. Αρκεί να μην σας ενοχλεί που δεν θα μπορείτε να το παρκάρετε στο σπίτι σας.

Advertisement
Advertisement

Η κατασκευή ενός όσο πιο ακραίου hypercar ήταν παλιά μία υπόθεση για λίγους και με ιστορία. Ferrari, Porsche, Lamborghini και κάποιοι -λίγοι- ακόμα είχαν την αποκλειστική ευθύνη για τέτοιου είδους αυτοκίνητα.

Η νέα εποχή όπως την ζούμε με την ηλεκτροκίνηση -και όχι μόνο- έχει κάνει πλέον την κατασκευή ενός τέτοιου αυτοκινήτου μία πολύ πιο απλή υπόθεση. Και από παντού πλέον ξεπετάγονται απίστευτα οχήματα που άλλα ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και άλλα γίνονται πραγματικότητα. Έστω και σε λίγα κομμάτια.

Ένα από αυτά τα σημεία των καιρών είναι και το αυτοκίνητο που βλέπουμε. Ονομάζεται 777 Hypercar και είναι προϊόν έμπνευσης και εκτέλεσης του Adrea Levy, ενός φανατικού συλλέκτη και οδηγού που συμμετέχει σε αγώνες τύπου Ferrari Trophy και τα σχετικά.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα δίνει μία πρώτη ιδέα για το αυτοκίνητο, καθώς θα κατασκευαστεί σε μόλις 7 κομμάτια και το κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ.

Για την κατασκευή του συνεργάστηκε με την Dallara για το carbon σασί, την Gibson Technology για τον κινητήρα, και την Umberto Palermo Design για την σχεδίαση του αμαξώματος.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ένα carbon πλαίσιο αντίστοιχο με αυτά της Formula 1, κάτι που επιτρέπει να κρατηθεί το βάρος αρκετά χαμηλά, στα 900 κιλά.

Advertisement

Το αμάξωμα έχει πολλά κοινά στοιχεία με τα αγωνιστικά που τρέχουν στο Le Mans και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι η κάθετη αεροδυναμική δύναμη φθάνει τους 2,1 τόνους στα 370 χλμ/ώρα ενώ μπορεί να επιτύχει πλευρικές επιταχύνσεις των 4 g. Για σύγκριση και μόνο, η LaFerrari έφθανε μόλις στα 1,16 g.

Advertisement

H ανάρτηση, το κιβώτιο, τα φρένα και όλα τα εξαρτήματα προέρχονται από τα αγωνιστικά που τρέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός των 4,5 λίτρων, V8, με απόδοση 730 ίππων. Το νούμερο μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά χάρη στο μικρό βάρος έχει αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1,23, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ενδεικτικός των δυνατοτήτων του είναι ο χρόνος που πέτυχε ο Levy με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, κάνοντας 1:33 στη Μόντσα, όταν ο Sergio Perez με την Red Bull της Formula 1 είχε στον αγώνα του 2022 καλύτερο χρόνο στο 1:24.

Advertisement

Το 777 Hypercar δεν έχει κάποιου είδους υβριδική υποβοήθηση ώστε να κρατήσει το βάρος χαμηλά, και μπορεί να χρησιμοποιεί και συνθετικά καύσιμα.

Ο αγοραστής που θα καταβάλει τα 7 εκατομμύρια δεν θα μπορεί να το πάρει σπίτι του. Το αυτοκίνητο θα είναι κλειδωμένο σε ειδικό χώρο στην πίστα της Μόντσα και όποτε θέλει ο οδηγός θα έρχεται να το οδηγεί εκεί. Η εταιρία προσφέρει ειδικές υπηρεσίες για τον ιδιοκτήτη όπως τηλεμετρία ή γυρολόγιο, έτσι ώστε να απολαμβάνει όσο γίνεται περισσότερο την εμπειρία της οδήγησης στην Μόντσα.

Οι εταιρίες που συνεργάζονται μαζί του, όπως η Sparco παρέχουν τα καθίσματα και την στολή, μαζί με γάντια και παπούτσια, ενώ δωρεάν από την Stilo είναι και το κράνος με ενδοσυνεννόηση.

Παρά την δουλειά που έχει γίνει, το 777 Hypercar δεν έχει πάρει ομολογκασιόν για τους αγώνες της FIA, οπότε από το 2025 που θα είναι έτοιμο θα πρέπει όσοι το αγοράσουν να κάνουν υπομονή για να οδηγήσουν στην πίστα. Ή θα μπορούσαν να περιμένουν το Chaos. Με 7 εκατομμύρια στην τσέπη, οι επιλογές για κάτι πραγματικά ξεχωριστό είναι απεριόριστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σπύρος Πανόπουλος: Δεν έχω να αποδείξω κάτι για το Chaos
Τρέμε Chaos: Η Zenvo ετοιμάζει νέο hypercar με 1.800 άλογα!
Κλέβουν οι Βούλγαροι τη δόξα του «Chaos»;