Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Suzuki και Daihatsu συμπράττουν με την Toyota για την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Suzuki και Daihatsu συμπράττουν με την Toyota για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Οι Suzuki και Daihatsu συμπράττουν με την Toyota για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Οι ιαπωνικές εταιρείας συνασπίζονται για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης κάτω από την Toyota.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota έχει δημιουργήσει από τον περασμένο Απρίλιο μια κοινοπραξία με τις Isuzu Motors και Hino Motors για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στα επαγγελματικά οχήματα. Στην κοινοπραξία αυτή προσχωρούν και η Suzuki με την Daihatsu οι οποίες, όπως και οι δύο πρώτες αποκτούν από 10% με το υπόλοιπο 60% να ανήκει στην Toyota.

«Με τη Suzuki και τη Daihatsu να συμμετέχουν θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τον κύκλο συνεργασίας μας, όχι μόνο στα επαγγελματικά οχήματα αλλά και στα μίνι επιβατικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda και συνέχισε λέγοντας πως «με αυτήν την επέκταση, πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς μια καλύτερη κοινωνία κινητικότητας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Suzuki Toshihiro Suzuki είπε πως «η αποστολή μας είναι να εξελίσσουμε μικρά αυτοκίνητα που να είναι προσιτά και να συμβάλλουν στην ουδετερότητα του άνθρακα. Ωστόσο μόνοι μας θα ήταν πολύ δύσκολο να πετύχουμε το στόχο μας. Η Daihatsu είχε μια αντίστροιχη προσέγγιση, συζητήσαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί, ενώ στην πορεία μας προσέγγισε η Toyota».

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη κίνηση πάντως γίνεται προκειμένου οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους τεχνολογικούς κολοσσούς αλλά και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που εμπλέκονται δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Αποσύρει τις διαφημίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Στην Ελλάδα το πιο ακριβό Suzuki (+τιμή)
Toyota GR Supra: Οι τιμές στην Ελλάδα