Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Subaru στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Subaru στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Mobility

Η Subaru στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Mobility

Η Subaru δεν είναι ίσως η πρώτη εταιρεία, που σας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για ηλεκτροκίνηση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι ιθύνοντες της όμως έχουν διαφορετική γνώμη. Πρόσφατα ανακοίνωσαν πως ως το 2030 η εταιρία θα παράγει μόνο μοντέλα, που κινούνται με μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

 

Η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να διαθέτει μόνο λίγα υβριδικά μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το Crosstrek Hybrid στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Forester e-Boxer στην Ευρώπη, αλλά ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναπτύξει ένα «ισχυρό υβριδικό» όχημα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Toyota, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιήσει και την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συμμετρική τετρακίνηση. Επιπλέον η Toyota θα βοηθήσει την Subaru να επιτύχει το στόχο της, ο οποίος είναι να πουλήσει τουλάχιστον 40% αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ένα ολοκαίνουριο όχημα βρίσκεται υπό εξέλιξη του οποίου κυκλοφόρησαν τα πρώτα σκίτσα. Αυτό είναι πιθανότατα ένα preview του EV παραγωγής , το οποίο πιθανά να έχει το σχήμα ενός crossover. Σύμφωνα με το φιλόδοξο σχέδιο της Subaru, η εταιρία θα πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2030. «Παρόλο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία της Toyota, θέλουμε να κατασκευάσουμε υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την τεχνολογία Subaru», σχολίασε πρόσφατα ο Chief Technology Officer, Tetsuo Onuki.

Advertisement