Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Stellantis: εξαγορά της Share Now από Mercedes και BMW

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Stellantis: εξαγορά της Share Now από Mercedes και BMW

ΝΕΑ

Stellantis: εξαγορά της Share Now από Mercedes και BMW

ΝΕΑ

Τον μεγαλύτερο πάροχο αυτοκινήτων κοινής χρήσης συμφώνησε να αποκτήσει ο όμιλος Stellantis.

Advertisement
Advertisement

H Share Now ανήκε μέχρι πρότινος στις Daimler και BMW και μετρά περισσότερους από 3,4 εκ. πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η επιθετική εμπορική πολιτική από τον όμιλο της Stellantis συνεχίζεται, αφού μετά την Opel Rent, συμφώνησε να εντάξει την εταιρεία Share Now στις τάξεις της. Η μεγάλη εταιρεία αυτοκινήτων κοινής χρήσης (η μεγαλύτερη στον κόσμο) κατέχει και την Charge Now, ενώ μετρά στόλο 10.000 αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Η Stellantis κατέχει ήδη την Free2Move, εταιρεία με στόλο 2.500 αυτοκινήτων και 2 εκ. πελατών και μαζί με την εξαγορά (το κόστος της οποίας δεν έγινε γνωστό) θα γίνει ο πρώτος και κυρίαρχος «παίχτης» στα αυτοκίνητα κοινής χρήσης παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis μέσω της Free2Move θα κάνει έτσι εύκολο άνοιγμα και στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ αποκτά πλεονέκτημα και μέσω της EnergyNow, την πλατφόρμα φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι αδιαμφισβήτητα το αύριο στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Mercedes και BMW προχώρησαν σε μία δύσκολη απόφαση γιατί με κόπο είχαν χτίσει την κοινή τους εταιρεία με το μεγάλο στόχο και την πρωτοποριακή ιδέα, όμως τα τελευταία χρόνια έμοιαζε σα να θέλουν να την ξεφορτωθούν.

Από την άλλη η Stellantis επενδύει σε ρυθμούς… Monopoly και δεν ξέρει κανείς μέχρι που θα φθάσει ο μεγάλος όμιλος που δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Πάντως μετά την εξαγορά της Share Now ο στόχος είναι να προσεγγίσουν συνολικά 15 εκατομμύρια πελάτες στο car sharing μέχρι το 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το 2021 θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων
Στόχος του ΥΠΕΝ η εφαρμογή του car sharing!
VW: 1.000 ηλεκτρικά ΙΧ, Carsharing και αυτόνομη οδήγηση στην Αστυπάλαια