Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Stellantis έχει βάλει στόχο την κορυφή

Ελλάδα 12:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Stellantis έχει βάλει στόχο την κορυφή

ΝΕΑ

Η Stellantis έχει βάλει στόχο την κορυφή

ΝΕΑ

Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, το γκρουπ Stellantis έχει ξεκάθαρους στόχους.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis έχει θέσει ως στόχο να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) στον κόσμο, με στόχο να ξεπεράσει τη Ford Motor στις παγκόσμιες πωλήσεις LCV.

Με 1,6 εκατομμύρια παγκόσμιες πωλήσεις πέρυσι, η Stellantis έμεινε πίσω από τα νούμερα της Ford κατά 200.000 έως 300.000 μονάδες.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Stellantis σχεδιάζει να διπλασιάσει τα έσοδά της από LCV μέχρι το 2030.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, υπογράμμισε τη νέα επιχειρηματική μονάδα Stellantis Pro One, η οποία επιβλέπει τα LCV που πωλούνται με εμπορικά σήματα όπως Citroen, Fiat Professional, Opel/Vauxhall, Peugeot και Ram.

Η εστίαση της Stellantis Pro One περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη ανανέωση των προϊόντων, εισάγοντας νέες και ανανεωμένες εκδόσεις συμπαγών, μεσαίων και μεγάλων van.

Ειδικότερα, η αυτονομία των ηλεκτρικών μεγάλων van της, συμπεριλαμβανομένων των Jumper, Ducato, Movano και Boxer, θα επεκταθεί, με τις εκδόσεις τους με μπαταρία να προσφέρουν αυξημένη εμβέλεια 420 χιλιομέτρων.

Advertisement

Η Stellantis σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει το ανανεωμένο ηλεκτρικό μεγάλο van της στις ΗΠΑ μέχρι το 2025 με το σήμα Ram ProMaster.

Επιπλέον, η Stellantis σκοπεύει να εξοπλίσει όλα τα φορτηγάκια της με ενσωματωμένη σύνδεση δεδομένων, επιτρέποντας ενημερώσεις over-the-air και συνδεδεμένες υπηρεσίες, ευθυγραμμιζόμενη με το επιχειρηματικό της σχέδιο Dare Forward που στοχεύει σε έσοδα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από συνδεδεμένες υπηρεσίες έως το 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται πτώχευση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών;
Επίσημο: To νέο Fiat 600 δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό!
Stellantis: Πόσο θα μειώσει το βάρος των μπαταριών;