Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η SsangYong εξελίσσει το Korando EV

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η SsangYong εξελίσσει το Korando EV

Mobility

Η SsangYong εξελίσσει το Korando EV

Mobility

Η SsangYong ετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς το νέο Korando EV, το οποίο αποτελεί το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση του Korando βασίζεται στην αντίστοιχη με θερμικό μοτέρ, αλλά φέρει κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά τη σχεδίαση, όπως η διαφορετική εμπρός μάσκα, με την κλειστή γρίλια και το φωτιζόμενο λογότυπο της κορεατικής φίρμας.

Επίσης, διαφορετικός είναι ο προφυλακτήρας, σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Korando, που εκτός από την πιο δυναμική συνολικά εικόνα, προσφέρει και καλύτερη αεροδυναμική σε συνδυασμό και με την υιοθέτηση των καμπύλων γραμμών. Μάλιστα, η κορεατική εταιρεία ανακοινώνει ότι η σχεδίαση του νέου ηλεκτρικού Korando EV διαθέτει «βιομιμητικό» προσέγγιση, η οποία εμπνέεται από τα πτερύγια του καρχαρία. Επίσης, το εμπρός καπό του Korando EV είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με σκοπό τη μείωση του βάρους, αλλά και τη βελτίωση του κέντρου βάρους.

Advertisement
Advertisement

Με κωδική ονομασία Korando E100, το κορεάτικο SUV θα λανσαριστεί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 140kW (191 ίπποι), το οποίο θα κινεί τους εμπρός τροχούς. Κάτω από το δάπεδο θα είναι τοποθετημένη μία μπαταρία της LG Chem με ενεργειακή απόδοση 61,5 kWh που θα προσφέρει σε πλήρη φόρτιση αυτονομία έως και 322 χλμ. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι επιδόσεις, αν και πηγές από την Κορέα αναφέρουν πως η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 153 χλμ./ώρα.

Τέλος, το νέο ηλεκτρικό SsangYong Korando αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του, αρχικά στην Ν. Κορέα, στα μέσα του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Τέλος τα ταξίδια με το παλιό αυτοκίνητο…

Advertisement

Αλλάζουν οι δασμοί στα αυτοκίνητα! – Στη Βουλή το νομοσχέδιο