Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η σπορ πλευρά της Alfa Romeo Giulia GTA Coupe

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η σπορ πλευρά της Alfa Romeo Giulia GTA Coupe

ΝΕΑ

Η σπορ πλευρά της Alfa Romeo Giulia GTA Coupe

ΝΕΑ

Πως θα μπορούσε να είναι η δίθυρη εκδοχή της Alfa Romeo Giulia GTA; Απλά πανέμορφη, όπως μας την δείχνει ο ψηφιακός καλλιτέχνης Nikita Aksyonov.

Advertisement
Advertisement

 

Η πραγματικότητα μας δείχνει ότι η Alfa Romeo έχει μπει για τα καλά σε μία πιο σπορ προσέγγιση των μελλοντικών της οχημάτων. Η αρχή έγινε τον Ιούνιο του 2018, όταν και παρουσιάστηκαν οι teaser φωτογραφίες των νέων GTV και 8C, που περιλαμβάνονται μαζί με το πολυαναμενόμενο crossover Tonale στα πλάνα της εταιρείας για την περίοδο μέχρι το 2022. Πριν από λίγες ημέρες η φίρμα του Biscione παρουσίασε τις σκληροπυρηνικές εκδόσεις της Giulia, GTA και GTAm, που ασφαλώς και τράβηξαν το ενδιαφέρον των απανταχού Alfisti.

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτό δεν «πάγωσε» τα όνειρα του Ρώσου σχεδιαστή Nikita Aksyonov, για τη δημιουργία της κουπέ εκδοχής της κορυφαίας Giulia. Με τη βοήθεια του Photoshop, ο εν λόγω καλλιτέχνης αφαίρεσε δύο πόρτες από το αμάξωμα της Gran Turismo Alleggerita (GTA), καταφέρνοντας να διατηρήσει τη γοητεία της. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι της ταιριάζει καλύτερα η συγκεκριμένη οπτική, παρά αυτή του σεντάν, καθώς υποστηρίζουν ότι το original μοντέλο του 1965 ήταν αποκλειστικά δίθυρο. Πάντως η δημιουργία της κουπέ έκδοσης είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, καθώς το κόστος για την Alfa Romeo θα είναι απαγορευτικό, τουλάχιστον στην τωρινή κατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι η περιορισμένης παραγωγής Giulia GTA (μόλις 500 κομμάτια) διαθέτει μία βελτιωμένη έκδοση του V6 Bi-Turbo κινητήρα 2,9 λίτρων της Quadrifoglio, με απόδοση 540 PS και ανάλογες επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,6”). Χάρη στην εκτενή χρήση carbon και αλουμινίου σε αμάξωμα και κινητήρα, η Giulia GTA είναι κατά 100 kg πιο ελαφριά από την Giulia Quadrifoglio (1.520 kg).