Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πανίσχυρη Alfa Romeo Giulia GTAm στο Goodwood

Ελλάδα 21:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πανίσχυρη Alfa Romeo Giulia GTAm στο Goodwood

ΝΕΑ

Η πανίσχυρη Alfa Romeo Giulia GTAm στο Goodwood

ΝΕΑ

Το πανίσχυρο μοντέλο της Alfa Romeo θα συμμετέχει στη θρυλική ανάβαση του Φεστιβάλ.

Advertisement
Advertisement

Με σπουδαίες και ιδιαίτερα λαμπερές παρουσίες θα ανοίξει αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου, τις πύλες του  το δημοφιλέστερο αυτοκινητικό event της Μ. Βρετανίας, Goodwood Festival of Speed.

Ανάμεσα στα απαστράπτοντα τετράτροχα στολίδια θα βρίσκονται και οι ισχυρότερες δημιουργίες της Alfa Romeo Giulia GTA/GTAm. Οι τελευταίες θα συμμετέχουν στο Goodwood Festival of Speed Hillclimb, τη θρυλική χρονομετρημένη ανάβαση όπου τα αυτοκίνητα καλούνται να καλύψουν μια ανηφορική διαδρομή 1,86 χλμ.

Με έμπνευση σε τεχνικό επίπεδο από την Giulia GTA του 1965, το ακρωνύμιο GTA (Gran Turismo Alleggerita), συμπυκνώνει το κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας, στιλ και οδηγικής απόλαυσης που εκφράζει η Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ GOODWOOD

Οι σύγχρονες Giulia GTA/GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 μονάδες και κινούνται από τον αναβαθμισμένο στους 540 ίππους V6 bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων. Παράλληλα, ενσωματώνουν και μια σειρά μηχανολογικών και αεροδυναμικών βοηθημάτων τα οποία εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τους οδηγούς της Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1 team, Antonio Giovinazzi και Kimi Räikkönen.

Advertisement

Από το 1993, χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε το Goodwood Festival of Speed, η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του αυτοκινήτου σε παγκόσμια κλίμακα. Αρχικά ανοιχτή αποκλειστικά για κλασσικά μοντέλα, από το 2000 στο Goodwood Festival of Speed μπορούν να συμμετέχουν και σύγχρονα αυτοκίνητα.

Με συμμετοχές από μονοθέσια της Formula 1, μέχρι ιστορικά μοντέλα και σύγχρονα supercars, η εκδήλωση συχνά αξιοποιείται από τους κατασκευαστές για να παρουσιάσουν τις νέες τους δημιουργίες, όπως θα κάνει φέτος και η Alfa Romeo με τα νέα, συλλεκτικά της supercars.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alfa Romeo Giulia GTAm στα… χέρια του Kimi Raikkonen (video)
Όσοι οδηγούν Alfa Romeo είναι πιο… γκαζιάρηδες
Το θέαμα επιστρέφει – Ποια καινούρια μοντέλα θα είναι στο Goodwood;

 

Advertisement