Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Sony θέλει να μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε παιχνιδομηχανές

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Sony θέλει να μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε παιχνιδομηχανές

ΝΕΑ

Η Sony θέλει να μετατρέψει τα αυτοκίνητα σε παιχνιδομηχανές

ΝΕΑ

Η γίγαντας των ηλεκτρονικών βλέπει το αυτοκίνητο από μία εντελώς διαφορετική σκοπιά από ότι οι παραδοσιακές εταιρίες.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από την ηλεκτροκίνηση μία ακόμα τάση που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η εμπλοκή των μεγάλων εταιριών ηλεκτρονικών στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Ήδη γνωρίζουμε για την Αpple, την Xiaomi και την Ηuawei, ενώ και η Sony εδώ και δύο χρόνια έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της να φτιάξει και αυτή το δικό της αυτοκίνητο.

Το 2020 παρουσίασε το πρώτο όχημά της στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, το sedan Vision S-01. Kαι φέτος στην ίδια έκθεση παρουσίασε την δεύτερη πρότασή της, το SUV Vision S-02.

Advertisement
Advertisement

Aπό ότι όλα δείχνουν, η Sony έχει πάρει αρκετά σοβαρά την ενασχόλησή της με τα αυτοκίνητα, έστω και αν μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι περισσότερο από δοκιμές των concept που έχει παρουσιάσει.

Η Sony βλέπει το αυτοκίνητο ως πλατφόρμα εφαρμογής των σύγχρονων τεχνολογιών και ψηφιακών συστημάτων διασύνδεσης και διασκέδασης. Η εφαρμογή του 5G θα ανεβάσει εκθετικά τις δυνατότητες αυτών των νέων τεχνολογιών, με την Sony να βλέπει τα αυτοκίνητα να αλλάζουν θυμίζοντας την μετάβαση που έγινε από τα απλά τηλέφωνα στα smartphones.

Advertisement

O Ιzumi Kawanishi, ο οποίος έχει αναλάβει την διεύθυνση του νέου τμήματος Sony Mobility που θα ασχοληθεί με την παραγωγή των οχημάτων, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η εταιρία βλέπει τα αυτοκίνητα όχι τόσο ως οχήματα μεταφοράς αλλά ως κινητούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι δίνει περισσότερη έμφαση στα συστήματα infotainment και ψηφιακής διασύνδεσης, παρά στο αμιγώς αυτοκινητικό κομμάτι. Προβλέποντας προφανώς ότι αργά η ή γρήγορα η αυτόνομη οδήγηση θα είναι μία πραγματικότητα, αφήνοντας αρκετή ελευθερία στον οδηγό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν και άλλα πράγματα κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Advertisement

Όσο για τα ίδια τα αυτοκίνητα, και το νέο Vision S-02 θα είναι φυσικά ηλεκτρικό, με δύο κινητήρες και απόδοση πάνω από τους 500 ίππους και το 0-100 χλμ/ώρα αρκετά κάτω από τα 5 δευτερόλεπτα.

Αυτό που χρειάζεται πλέον η Sony, όπως και η Αpple, είναι να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες για να προχωρήσει στην παραγωγή των αυτοκινήτων της. Τα πρωτότυπά της έχουν κατασκευαστεί από την Μagna International, η οποία συνεργάζεται και με τις BMW, Μercedes και άλλες εταιρίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εμφανιστεί το αυτοκίνητο της Sony. To μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι όταν θα εμφανιστεί, θα φέρει μία εντελώς νέα αντίληψη σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την αυτοκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Sony έχει έτοιμο και SUV – Πόσο θα κοστίζει;
Τι γίνεται με το αυτοκίνητο της Sony;
Vision-S: Η Sony προχωράει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου της (VIDEO)