Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Sono Motors ετοιμάζει ηλεκτρικό με… ηλιακή υποβοήθηση

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Sono Motors ετοιμάζει ηλεκτρικό με… ηλιακή υποβοήθηση

Mobility

Η Sono Motors ετοιμάζει ηλεκτρικό με… ηλιακή υποβοήθηση

Mobility

Η Sono Motors είναι μια start up εταιρεία που σκοπεύει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία Sion, το οποίο θα δέχεται ενεργειακή υποβοήθηση από τον ήλιο.

Advertisement
Advertisement

Το Sono Sion θα είναι έτοιμο για παρουσάιση στην Consumer Electronics Show (CES) του 2021, ενώ για παραγωγή οι ιθύνοντες κάνουν λόγο για τις αρχές του 2022.

Η Sono έχει ήδη δείξει σε φωτογραφίες το αυτοκίνητο της, κάτι που όπως φαίνεται ήταν αρκετό για να συγκεντρώσει 12.600 προπαραγγελίες. Η εταιρεία με έδρα στο Μόναχο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει σε κάθε κομμάτι του αμαξώματος ηλιακά πανελ ανάλογα, φτάνοντας στο σύνολο τα 248 συνολικά. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πως ορισμένοι από τους ηλιακούς συλλέκτες θα έχουν το φως του ήλιου για ενίσχυση ανά πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα.

Advertisement
Advertisement

Η Sono έχει ανακοινώσει λίγο καιρό πριν πως οι ηλιακοί συλλέκτες, θα μπορούσαν να προσφέρουν ετησίως πάνω από 5.800 χιλιόμετρα στον οδηγό του αυτοκινήτου, κάτι που αντιστοιχεί σε ημερήσια αναγωγή, σε 16 περίπου χιλιόμετρα. Η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι χωρητικότητας 35 kWh, με τη συνολική αυτονομία της πλήρους φόρτισης να είναι 260 χιλιόμετρα. Η εταιρεία αναφέρει ως βασική τιμή του αυτοκινήτου που ετοιμάζει τα 25.500 ευρώ. Η Sono στοχεύει στην εκμετάλλευση της οικονομικής ενίσχυσης από το κοινό μέσω του crowdfunding, ενώ σημαντικές θεωρούνται και οι συνεργασίες με τις Valoe Oyj από τη Φινλανδία για τα ηλιακά εξαρτήματα, την Elring Klinger από τη Γερμανία για συστήματα μπαταριών και την Continental που θα συμβάλλει στην προμήθεια των ηλεκτρικών κινητήρων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Team Rosberg Engineering, η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρωταθλητή της Formula 1, Keke Rosberg, συνεργάζεται με τη Sono στην εξέλιξη του πλαισίου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το Sion είναι σχεδόν έτοιμο να κατασκευαστεί στο πρώην εργοστάσιο της Saab στο Trollhättan της Σουηδίας, με τη βοήθεια της NEVS που είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης. Το μοντέλο είναι επικεντρωμένο στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, παρόλο που «χρησιμοποιεί» τη CES και το ευρύτερο κοινό της για το ντεμπούτο του.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Βρέθηκε χρηματοδότηση για το ηλιακό αυτοκίνητο

Sono Sion: Ένα αυτοκίνητο που φορτίζει από τον ήλιο

Με ηλιακή φόρτιση το τρίτροχο της Aptera

Advertisement